Uw Computer Volledig Opschonen

Inhoudsopgave:

Uw Computer Volledig Opschonen
Uw Computer Volledig Opschonen

Video: Uw Computer Volledig Opschonen

Video: Uw Computer Volledig Opschonen
Video: Windows laptop volledig opschonen en formatteren via Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers worden geconfronteerd met het probleem van het vertragen van het besturingssysteem. Het treedt op als gevolg van de constante verstopping van het Windows-systeem met allerlei onnodige bestanden. Dit proces kan niet worden voorkomen, maar de symptomen ervan kunnen met succes worden aangepakt. Het meeste "vuilnis" van het systeem wordt opgeslagen in tijdelijke bestanden, gebruikersmappen gemaakt door Windows en het systeemregister. In de meeste gevallen helpt het wissen van deze gebieden om het besturingssysteem in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Uw computer volledig opschonen
Uw computer volledig opschonen

Het is nodig

  • Toegang tot internet
  • Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Eerst moet u Windows opschonen met behulp van standaardhulpmiddelen die door de ontwikkelaars worden geleverd. Ga hiervoor naar de eigenschappen van de lokale schijf en selecteer "schijfopruiming". Voer deze bewerking uit voor alle partities van uw harde schijven. Deze functie is nuttig, maar niet voldoende om ons doel te bereiken.

Stap 2

Ga naar de eigenschappen van de lokale schijf en ga naar het tabblad "service". Zoek het item "Schijf controleren op fouten" en klik op "Controleren". Dit item kan alleen worden uitgevoerd voor de systeempartitie.

Stap 3

Ruim het register op. Het is beter om geen toevlucht te nemen tot handmatige methoden voor het opschonen van het register, omdat dit kan leiden tot het verwijderen van bestanden die nodig zijn voor een stabiele werking van het systeem. Gebruik speciale programma's om het systeemregister op te schonen. U kunt CCleaner en RegCleaner gebruiken. Op dit moment is het beter om niet verder te gaan dan de schoonmaak die door de programma's wordt voorgesteld.

Stap 4

Installeer een programma om de systeemprestaties te optimaliseren. Een sprekend voorbeeld is het zeer populaire GameBooster-programma. In feite optimaliseert het onafhankelijk het systeem op basis van de mogelijkheden van de hardware die op uw computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: