Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen

Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen
Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen
Video: Les 1 - Computer opschonen 2024, April
Anonim

Op het werk en thuis zijn we omringd door computers. Preventieve reiniging van gebouwen en algemene reiniging van een appartement is al lang een gewoonte van mensen geworden. Maar computers vallen niet in deze sfeer, en het is volledig tevergeefs.

Hoe u uw computer kunt opschonen
Hoe u uw computer kunt opschonen

De computer gaat door met zijn eigen leven - stof en vuil komen samen met de lucht naar binnen, zetten zich af op onderdelen en planken, en de vrijgekomen warmte "cementeert" deze afzettingen. Na verloop van tijd komt het temperatuurregime niet meer overeen met de paspoortgegevens en gaat de computer slechter werken. Eigenaren in een dergelijke situatie moeten hun computer opschonen.

Als u van plan bent uw computer op de juiste manier schoon te maken, moet u een pluisvrije doek, een paar wattenstaafjes en een rubberen medicijnlamp inslaan. Eerst moet u bepalen wat er precies wordt schoongemaakt. Het antwoord suggereert zelf dat je de monitor, het toetsenbord met muis en de systeemeenheid moet schoonmaken. Maar voor een effectieve reiniging en herstel van werktemperatuurparameters moet u de binnenkant van de computer schoonmaken. Om dit te doen, moet u de systeemeenheid loskoppelen van het elektrische netwerk en de kap verwijderen. Het eerste vuile onderdeel dat u in de computer ziet, is de koelventilator. Integendeel, er zijn er 3 - op de processor, op de voeding en op de videokaart. Soms wordt een extra (hulp)ventilator geïnstalleerd.

Ze hebben verschillende werkomstandigheden en verschillende taken. Een ventilator op de processor koelt het af en verdrijft warme lucht buiten de systeemeenheid. Dienovereenkomstig hopen zich stofdeeltjes op op het geribbelde oppervlak van het koelsysteem en onder de koeler zelf. Integendeel, de ventilator van de voeding levert lucht naar binnen om de transformator te koelen, d.w.z. stof en vuil hopen zich op en zetten zich af op elektrische wikkelingen en onderdelen. De koeler op de videokaart verspreidt stof in alle richtingen - dit is direct zichtbaar door de opgehoopte stukjes vuil rondom. Om de elektronische componenten niet te beschadigen, gebruiken we een rubberen lamp voor moeilijk bereikbare plaatsen. Met zijn hulp blazen we het stof uit alle scheuren en verwijderen we voorzichtig de aanhangende resten van de onderdelen met wattenstaafjes.

Het is noodzakelijk om in de regel voor uw computer te zorgen en uw computer regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens in de zes maanden, omdat zelfs de wisseling van seizoenen een andere luchtvochtigheid in de kamer met zich meebrengt en de lentemaanden stuifmeel toevoegen. Bovendien verlengen de milde thermische omstandigheden de levensduur van de koelventilatoren.

Aanbevolen: