Hoe Cijfers Naar Letters Op Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Cijfers Naar Letters Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe Cijfers Naar Letters Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Cijfers Naar Letters Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Cijfers Naar Letters Op Een Laptop Te Veranderen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Als u de eigenaar bent van een laptop, heeft u mogelijk een dergelijk probleem ondervonden wanneer cijfers worden afgedrukt in plaats van enkele letters. Iemand denkt dat het virus de schuldige is. Gebruikers downloaden verschillende hulpprogramma's en voeren een systeemscan uit. De oplossing voor het probleem ligt in iets heel anders, bestudeer gewoon het doel van de knoppen op het toetsenbord.

Hoe cijfers naar letters op een laptop te veranderen
Hoe cijfers naar letters op een laptop te veranderen

Het is nodig

  • - Notitieboekje;
  • - Standaard USB-toetsenbord.

instructies:

Stap 1

Om de opdrachten te vinden die verantwoordelijk zijn voor het omschakelen van letters naar cijfers, moet u het doel van de toetsen op het toetsenbord kennen. Merk op dat sommige functies kunnen worden geactiveerd met een enkele toets en andere door op meerdere toetsen te drukken. Soms wordt de aan / uit-modus aangegeven door speciale indicatoren.

Stap 2

Als u bijvoorbeeld op de toets "Invoegen" drukt, schakelt u de vervangingsmodus in voor eerder getypte tekens. De tekst wordt automatisch gewist en de nieuwe wordt over de bestaande letters heen afgedrukt. U zult de activering van deze functie niet opmerken, omdat de indicatoren de ingedrukte "Insert"-toets niet aangeven.

Stap 3

Wanneer de "PageUp"-toets wordt ingedrukt, zal de inhoud van de pagina omhoog gaan, als u op "PageDown" - omlaag heeft geklikt. Gebruik deze knoppen om met tekst te werken - dit is vooral handig als je geen muis hebt.

Stap 4

Dus, om de knoppen te kunnen gebruiken, moet u weten dat de "NumLock"-toets verantwoordelijk is voor de werking van het kleine numerieke toetsenbord op standaardapparaten. Deze cijfers staan aan de rechterkant en zien eruit als een gewone rekenmachine, ze werken alleen als de "NumLock"-modus is ingeschakeld. Let op de richtingaanwijzers die rechtsboven staan, het eerste lampje is verantwoordelijk voor deze functie.

Stap 5

Een standaardtoetsenbord met "Numlock" ingeschakeld wanneer aangesloten op een laptop, schakelt automatisch de numerieke modus in. Er is geen klein numeriek toetsenbord op laptops, maar er zijn toetsen die zowel cijfers als letters vertegenwoordigen.

Stap 6

Om deze modus uit te schakelen, drukt u gewoon op de "NumLock"-toets op het standaardtoetsenbord. Als u echter hetzelfde effect vindt wanneer het al is losgekoppeld van de laptop en niet beschikbaar is, schakelt u de functie uit met de sneltoets fn + Insert.

Aanbevolen: