Hoe Toetsenbordletters In Cijfers Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Toetsenbordletters In Cijfers Te Veranderen
Hoe Toetsenbordletters In Cijfers Te Veranderen

Video: Hoe Toetsenbordletters In Cijfers Te Veranderen

Video: Hoe Toetsenbordletters In Cijfers Te Veranderen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, September
Anonim

De meeste toetsen op een computertoetsenbord kunnen niet slechts één, maar verschillende functies uitvoeren, afhankelijk van de geselecteerde modus. Kennis van deze subtiliteiten bespaart aanzienlijk werktijd. Als de tekst bijvoorbeeld een groot aantal cijfers bevat, is het onhandig en lang om toetsen te gebruiken die in een rij zijn gerangschikt om ze te typen. Het is veel gemakkelijker om de "blinde methode" te gebruiken door over te schakelen naar een speciaal numeriek toetsenbord.

Hoe toetsenbordletters in cijfers te veranderen
Hoe toetsenbordletters in cijfers te veranderen

instructies:

Stap 1

Standaard computertoetsenborden bevatten twee toetsblokken, een primaire toets en een secundair toetsenblok. De belangrijkste bevat alfanumerieke, functie- en bedieningstoetsen in het midden van het toetsenbord. Een extra blok bestaat uit cijfers en tekens, afzonderlijk gegroepeerd rechts van de hoofdtoetsen. Het werken met hen wordt uitgevoerd in de Num Lock (NumLk) -modus - "fixing numbers". Werk je in de boekhouding of bij een bank, dan is deze functie iets voor jou. De getallen hier zijn gerangschikt volgens het principe van een rekenmachine - u kunt gemakkelijk de "blinde methode" van typen gebruiken, zonder afgeleid te worden van de tekst die op het hoofdpaneel wordt getypt.

Stap 2

Maar niet alle toetsenborden zijn uitgerust met een uitbreidingseenheid - de meeste laptops hebben er bijvoorbeeld geen. Hier werkt de Num Lock-functie door letters in cijfers te veranderen. Kijk eens goed naar uw pc - op sommige alfabettoetsen ziet u naast de letters van het Russische en Engelse alfabet ook cijfers en tekens. Het zijn deze toetsen die de functie van "extra" zullen vervullen in de NumLk-modus.

Stap 3

In de Russische lay-out ziet het er als volgt uit: "b" - 0; "O", "l", "d" - 1, 2, 3; "G", "w", "u" - respectievelijk 4, 5, 6. De nummers 7, 8 en 9 behouden hun positie in de numerieke liniaal op de bijbehorende toetsen. Het "+"-teken zal op de plaats van een punt staan (zonder Shift), terwijl het tegelijkertijd op de gebruikelijke plaats functioneert (terwijl u op Shift drukt). Het "-" teken kan worden getypt met de "g" toets. De letter "x" zal dienen als Enter, "z" - een asterisk (*), cijfer 0 - een schuine streep naar rechts (/).

Stap 4

Als u tijdens het werken met cijfers opnieuw letters nodig heeft, kunt u zonder NumLk uit te schakelen ze typen terwijl u de Fn-toets ingedrukt houdt (linksonder). Voor hoofdletters en leestekens wordt Shift + Fn gebruikt.

Aanbevolen: