Een Extra Koeler Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Extra Koeler Aansluiten
Een Extra Koeler Aansluiten

Video: Een Extra Koeler Aansluiten

Video: Een Extra Koeler Aansluiten
Video: How to Install a Case Fan in your PC 2024, Mei
Anonim

De zomer komt elk jaar. Iedereen krijgt het warm, ook computers. Alleen in tegenstelling tot een mens is het mogelijk om extra koeling in een computer te installeren, met name om één of meerdere koelers te installeren. Ze zorgen voor een extra stroom koude lucht in de systeemeenheid en de afvoer van warme lucht daaruit.

Een extra koeler aansluiten
Een extra koeler aansluiten

Het is nodig

Computer, koelbox van de vereiste grootte, basisvaardigheden voor computerassemblage

instructies:

Stap 1

Eerst moet u bepalen waar en welke ventilatoren moeten worden geïnstalleerd. Verwijder hiervoor de behuizingsdeksels en controleer deze op ventilatiegaten. Meestal bevinden ze zich op de voor- en achterpanelen van de behuizing. Meet de afstand tussen twee aangrenzende gaten voor het monteren van de koeler (ze bevinden zich "vierkant", u moet de zijkant meten). Ga met de meetresultaten naar de winkel en koop de benodigde ventilator.

Stap 2

Let op of het moederbord een vrije 3-pins ventilatoraansluiting heeft. Waar het zich bevindt, kunt u vinden in de instructies voor het moederbord, in het diagram wordt het meestal "Systeemventilator" genoemd. Afhankelijk van het bordmodel kunnen deze connectoren één tot vijf zijn. Als er geen vrije connector is, moet je een ventilator kopen met een directe aansluiting op de voeding of uitgerust met een geschikte adapter.

Stap 3

Op het zijoppervlak van de koeler bevinden zich markeringen die de draairichting van de bladen en de luchtstroom aangeven. Koelers zijn geïnstalleerd op het voorpaneel "om te blazen" en op de achterkant - "om te blazen". Bevestig de koeler vanaf de binnenkant van de behuizing op zijn plaats en zet hem vast met de meegeleverde zelftappende schroeven. Soms bevat de kit in plaats van schroeven siliconen "pinnen", waarmee de bevestigingsprocedure nog eenvoudiger is en ze voorkomen dat trillingen van de koeler naar de behuizing worden overgebracht.

Stap 4

Sluit de kabel van de koeler aan op de voedingsconnector (op het moederbord of rechtstreeks op de voeding). Zet uw computer aan en controleer of de nieuwe koelers draaien, en zo ja, op welke manier. Breng hiervoor een dunne strook papier naar hen toe, klim niet met uw vingers in een draaiende ventilator. Sluit en borg de behuizingsdeksels zorgvuldig.

Aanbevolen: