Een Extra Harde Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Extra Harde Schijf Aansluiten
Een Extra Harde Schijf Aansluiten
Anonim

De eenvoudigste en meest logische manier om het probleem van een catastrofaal gebrek aan ruimte op de harde schijf op te lossen, is door een extra harde schijf aan te sluiten. Dit proces kan op twee manieren worden gedaan.

Een extra harde schijf aansluiten
Een extra harde schijf aansluiten

instructies:

Stap 1

Ben je van plan een tweede harde schijf te gebruiken voor het opslaan van films, muziek en andere bestanden of programma's die je niet constant gebruikt, schaf dan een externe harde schijf aan. Zo heb je altijd de bestanden die je nodig hebt bij de hand en is het makkelijker om dit apparaat aan te sluiten. Uiteraard kun je games en programma's beter niet op de externe harde schijf installeren om storingen te voorkomen.

Stap 2

Als je een interne harde schijf nodig hebt, bepaal dan eerst het type verbinding met je computer. Open het deksel van de systeemeenheid en onderzoek de aanwezige kabels. Als er een brede platte kabel van het moederbord komt, dan heb je een harde schijf met een IDE-poort nodig. De aanwezigheid van een smalle zwarte connector geeft aan dat je een harde schijf met een SATA-link nodig hebt.

Stap 3

Koop een nieuwe harde schijf met een geschikt kanaal om op het moederbord aan te sluiten. Houd er rekening mee dat sommige computers beide typen harde schijven kunnen ondersteunen. SATA harde schijven hebben een hogere verwerkingssnelheid dan apparaten met een IDE-poort.

Stap 4

Zet uw computer uit en open de systeemeenheid. Sluit de nieuwe harde schijf aan op een geschikte lintkabel. Zet uw computer aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Nadat u het BIOS-menu hebt geopend, opent u het item Boot Device en gaat u naar het menu Boot Options. Zorg ervoor dat uw oude harde schijf het eerste apparaat in de downloadlijst is. Start uw computer opnieuw op en wacht tot het besturingssysteem is gestart.

Stap 5

Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de nieuwe harde schijf. Selecteer "Formaat". Specificeer het bestandssysteem voor deze schijf en klik op de knop "Start". Wacht tot het formatteringsproces van de nieuwe harde schijf is voltooid. Open nu de eigenschappen en selecteer "Defragmenteren". Na voltooiing is de harde schijf klaar voor gebruik.

Aanbevolen: