Een Extra Koeler Installeren

Inhoudsopgave:

Een Extra Koeler Installeren
Een Extra Koeler Installeren

Video: Een Extra Koeler Installeren

Video: Een Extra Koeler Installeren
Video: How to Install a Water Cooler in your PC (MasterLiquid ML240L V2 RGB) 2024, Mei
Anonim

Vaak, vooral in de zomermaanden, wanneer de hitte ondraaglijk is, beginnen onze computers oververhit te raken, wat resulteert in bevriezingen, storingen en in het algemeen in weigering om te werken. Om dit te voorkomen kan er extra koeling worden geleverd.

Een extra koeler installeren
Een extra koeler installeren

Noodzakelijk

Twee 120 mm ventilatoren, schroevendraaier, zelftappende schroeven

instructies:

Stap 1

In de regel hebben de meeste computersysteemeenheden twee plaatsen voor het bevestigen van extra koelers: voor en achter. Het is beter om beide tegelijk te plaatsen. De voorste om in te blazen en de achterste om uit te blazen. Zo vormen ze een constante stroom frisse lucht en zal deze niet stagneren en opwarmen in de computer.

Stap 2

Eerst moet u de zijklep van de systeemeenheid verwijderen. Meestal wordt het met twee schroeven op het achterpaneel vastgeschroefd, maar afhankelijk van het ontwerp van de behuizing kan het worden gesloten met vergrendelingen.

Stap 3

In de behuizing, op het voorpaneel, bevindt zich een plastic houder voor een 120 mm-ventilator, die kan worden verwijderd door op de clips te drukken. Je moet de koeler zo in de beugel monteren dat bij het draaien de lucht de computer in wordt gezogen. Plaats vervolgens de houder weer op zijn plaats.

Stap 4

De ventilator zal hoogstwaarschijnlijk met zelftappende schroeven aan de achterkant van de behuizing via speciale montagegaten op het achterpaneel moeten worden geschroefd. Installeer de koeler zo dat wanneer de bladen draaien, er lucht wordt uitgeblazen.

Stap 5

Nu blijft het om de ventilatoren aan te sluiten. Dit kan rechtstreeks op het moederbord (het zou een paar extra connectoren moeten hebben voor zo'n geval) of via een speciale adapter - rechtstreeks op de voeding. U kunt nu het deksel sluiten. Houd er rekening mee dat het volume van de computer iets zal toenemen na het installeren van de koeling, maar zodra de hitte afneemt, kunnen de ventilatoren weer worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: