De Kenmerken Van Uw Computer Bekijken

Inhoudsopgave:

De Kenmerken Van Uw Computer Bekijken
De Kenmerken Van Uw Computer Bekijken

Video: De Kenmerken Van Uw Computer Bekijken

Video: De Kenmerken Van Uw Computer Bekijken
Video: Klassieke Villa: a. Voorbeelden verzamelen en inspiratie zoeken 2024, Mei
Anonim

Het is noodzakelijk dat elke gebruiker de kenmerken van zijn computer ziet. Wanneer het nodig is om de werking van afzonderlijke componenten te diagnosticeren, kan men niet zonder informatie over de modellen van geïnstalleerde apparaten. Om dit te doen, kunt u zowel speciale programma's als ingebouwde Windows-tools gebruiken.

De kenmerken van uw computer bekijken
De kenmerken van uw computer bekijken

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en snelste manier om de kenmerken van uw computer te zien, is door standaard Windows-programma's te gebruiken. Om het processormodel en de hoeveelheid geïnstalleerde RAM te weten te komen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". In het venster dat verschijnt, ziet u deze informatie, evenals de versie van het besturingssysteem en andere gegevens.

Stap 2

U kunt de kenmerken van uw computer in meer detail bekijken door via het Configuratiescherm naar Apparaatbeheer te gaan. Er wordt een boomachtige lijst met geïnstalleerde apparaten voor u geopend. Als u elk subitem uitvouwt, ziet u welke componenten erbij horen. Als u naar de eigenschappen van apparaten gaat, kunt u de kenmerken van elk van hen zien. Het zoeken naar de eigenschappen van het vereiste onderdeel duurt echter vaak lang vanwege het ongemak bij het presenteren van informatie en de onvolledigheid ervan.

Stap 3

Er zijn speciale programma's waarmee u de kenmerken van uw computer kunt zien. Ze zijn algemeen bekend en populair. Deze omvatten bijvoorbeeld SiSoft Sandra, Lavasys Everest, PC Wizard, HWiNFO32. Sommige worden betaald, andere niet. Het is niet moeilijk om hun distributies op internet te vinden. We zullen verdere acties overwegen aan de hand van het voorbeeld van Lavasys Everest.

Stap 4

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd en gestart, ziet u het hoofdvenster, verdeeld in twee hoofdvelden met informatie. Aan de linkerkant is een gegroepeerde lijst met apparaten, aan de rechterkant is gedetailleerde informatie over elk apparaat. U moet bijvoorbeeld het model van het geïnstalleerde RAM-geheugen achterhalen. Open hiervoor aan de linkerkant het menu "Moederbord" en selecteer de parameter "SPD". Aan de rechterkant van het venster ziet u een gedetailleerde beschrijving van de geïnstalleerde geheugenmodules. Informatie op elk apparaat wordt op een vergelijkbare manier doorzocht.

Aanbevolen: