Hoe U De Kenmerken Van Uw Computer Kunt Achterhalen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe U De Kenmerken Van Uw Computer Kunt Achterhalen Op Windows 7
Hoe U De Kenmerken Van Uw Computer Kunt Achterhalen Op Windows 7

Video: Hoe U De Kenmerken Van Uw Computer Kunt Achterhalen Op Windows 7

Video: Hoe U De Kenmerken Van Uw Computer Kunt Achterhalen Op Windows 7
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om de kenmerken van uw computer op Windows 7 te kennen, kan om verschillende redenen ontstaan. U heeft dit bijvoorbeeld nodig om de status van alle apparaten te controleren, bij te werken of te vervangen.

Probeer de kenmerken van uw computer te achterhalen op Windows 7
Probeer de kenmerken van uw computer te achterhalen op Windows 7

instructies:

Stap 1

U kunt de kenmerken van uw Windows 7-computer achterhalen via het menu Systeemeigenschappen. Om het op te roepen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". Daarna wordt een venster geopend met basisinformatie over de computer, zoals de processor en zijn bit, de hoeveelheid RAM, het type en de bit van het besturingssysteem, de beschikbaarheid van apparaten voor aanraakinvoer, enz.

Stap 2

Als u meer wilt weten over de kenmerken van uw computer op Windows 7, start u de Device Manager-service. Dit kan worden gedaan vanuit het menu "Systeemeigenschappen". Onder de naam van elk van de groep systeemapparaten staat een plusteken, wanneer u erop klikt, verschijnt er een menu met meer gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde apparatuur. Hier kunt u bestaande apparaten activeren of deactiveren en hun stuurprogramma's bijwerken.

Stap 3

Krijg informatie over het systeem via een speciale service met dezelfde naam. Open "Configuratiescherm" en start "Administratieve Tools". Ga naar het tabblad "Service" en selecteer en voer "Systeemconfiguratie" uit de lijst met beschikbare services. Dit opent een venster met gedetailleerde informatie over hardwarebronnen, componenten en softwareomgeving.

Stap 4

Als je wilt weten welke videokaart op de computer is geïnstalleerd, klik dan met de rechtermuisknop op het bureaublad in het menu dat verschijnt, selecteer "Schermresolutie". Klik op de link "Extra parameters". Hier ziet u het type en de naam van de adapter, evenals alle gedetailleerde informatie erover.

Stap 5

Gebruik een van de speciale programma's om de kenmerken van uw computer met Windows 7 te bekijken. De meest populaire en gratis toepassingen zijn HWiNFO32, SiSoft Sandra, PC Wizard en Lavasys Everest, die u op internet kunt downloaden. Voer een van hen uit en u krijgt toegang tot het afstemmen van het systeem en ziet in het hoofdmenu de functie voor het verkrijgen van informatie over alle apparaten op uw computer.

Aanbevolen: