De Kenmerken Van Uw Computer Controleren

Inhoudsopgave:

De Kenmerken Van Uw Computer Controleren
De Kenmerken Van Uw Computer Controleren

Video: De Kenmerken Van Uw Computer Controleren

Video: De Kenmerken Van Uw Computer Controleren
Video: How To Connect an XLR Mic to Computer for Beginners 2024, Mei
Anonim

Elk programma of videospel vereist een specifieke computerconfiguratie om te worden uitgevoerd. En als het niet aan de minimale systeemvereisten voldoet, zal het programma, zelfs als het op een computer is geïnstalleerd, vrijwel zeker niet starten. Daarom moet u, voordat u software voor een pc koopt, de configuratie ervan zeker weten.

De kenmerken van uw computer controleren
De kenmerken van uw computer controleren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - het Lsginfo-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste kenmerken van elke computer is de frequentie en het type processor, evenals de hoeveelheid RAM. Op deze manier kunt u deze informatie achterhalen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Er verschijnt een contextmenu waarin u de optie "Eigenschappen" moet selecteren. Er verschijnt een venster met informatie over de frequentie van uw processor en de hoeveelheid RAM die op de computer is geïnstalleerd.

Stap 2

Een zeer belangrijk kenmerk van een computer zijn ook de parameters van de videokaart. Informatie over het bord vindt u als volgt. Klik met de rechtermuisknop op een inactief gebied van het bureaublad. Als u een besturingssysteem Windows XP heeft, selecteert u in het contextmenu "Eigenschappen", als Windows 7 - "Schermresolutie". Klik vervolgens op het onderdeel "Geavanceerde instellingen" en ga vervolgens naar het tabblad "Adapter". Het venster dat verschijnt, bevat basisinformatie over uw videokaart.

Stap 3

U kunt de configuratie van uw computer ook achterhalen met behulp van speciale software. Een van deze programma's is Lsginfo (volledig gratis). Download het. Pak de inhoud van het archief uit in een willekeurige map. Het is niet nodig om het programma te installeren, voer het gewoon rechtstreeks vanuit de map uit. Selecteer vervolgens in het venster dat verschijnt de functie "Actuele informatie over de computer" en klik op het commando "Informatie verkrijgen". Selecteer in het volgende venster "Algemene informatie". Binnen enkele seconden heeft u de basisconfiguratie van uw pc.

Stap 4

Als u meer over een component wilt weten, selecteert u deze component in het programmavenster. Door bijvoorbeeld de sectie "Schijven" te selecteren, krijgt u meer gedetailleerde informatie over de harde schijven die op uw computer zijn geïnstalleerd. Indien gewenst kunt u in het programmamenu een test uitvoeren van de snelheid van de computer.

Aanbevolen: