Een Audioapparaat Op Uw Computer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Audioapparaat Op Uw Computer Installeren
Een Audioapparaat Op Uw Computer Installeren

Video: Een Audioapparaat Op Uw Computer Installeren

Video: Een Audioapparaat Op Uw Computer Installeren
Video: Geen geluid in Windows 2024, Mei
Anonim

Wanneer het nodig is om een van de onderdelen van de systeemeenheid te vervangen, wenden velen zich tot specialisten. Maar niet iedereen weet dat je sommige apparaten snel zelf kunt wisselen.

Een audioapparaat op uw computer installeren
Een audioapparaat op uw computer installeren

Het is nodig

Kruiskopschroevendraaier, Driver Pack-oplossing

instructies:

Stap 1

Laten we eerst leren hoe we de vereiste geluidskaart kunnen kiezen. Allerlei van deze apparaten worden aangesloten op het moederbord. Maar er zijn verschillende soorten connectoren waarmee ze werken. Dit kunnen PCI- of PCI Express-slots zijn. Het is vrij eenvoudig om ze zelfs visueel te onderscheiden. Meestal bevat een moederbord meerdere PCI-slots die geluidskaarten, tv-tuners, netwerkadapters en andere hardware aansluiten.

Stap 2

Het PCI Express-slot is aanzienlijk korter. Dit is de enige kleinste connector op het moederbord. Gewoonlijk worden geluidsadapters gewijzigd in vergelijkbare typen. Maar er zijn situaties waarin oorspronkelijk een in het moederbord ingebouwde geluidskaart was geïnstalleerd. Koop in dat geval een audioadapter die overeenkomt met de sleuven op het moederbord.

Stap 3

Zet uw computer uit. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid. Sluit een geluidskaart aan op het slot van uw keuze. Verwijder indien nodig de metalen plaat van de achterkant van het apparaat.

Stap 4

Zet uw computer aan. Open Apparaatbeheer. Uw audio-adapter wordt gemarkeerd met een uitroepteken. Dit betekent dat het bijbehorende stuurprogramma niet is geïnstalleerd. Als er een schijf bij de geluidskaart is geleverd, installeer dan de software hiervan.

Stap 5

Als er geen dergelijke schijf is, download dan een van de hulpprogramma's om het vereiste stuurprogramma te installeren. Laten we het hulpprogramma Driver Pack Solution als voorbeeld nemen. Voer het programma uit en wacht tot het scanproces voor uw hardware is voltooid. Er zijn waarschijnlijk enkele verouderde stuurprogramma's gevonden.

Stap 6

Activeer het item "Expertmodus". Selecteer het apparaat (of apparaten) waarvoor u stuurprogramma's wilt bijwerken of installeren. Klik op de knop Installeren. Start je computer opnieuw op. Open Apparaatbeheer en zorg ervoor dat het stuurprogramma correct is geïnstalleerd. Controleer op geluid.

Aanbevolen: