Hoe Het Toetsenbord In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord In BIOS In Te Schakelen
Hoe Het Toetsenbord In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Het Toetsenbord In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Het Toetsenbord In BIOS In Te Schakelen
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

U hebt een nieuw USB-toetsenbord gekocht. Aangesloten op een computer. Je bent klaar om te gaan, maar je hebt een onaangename verrassing - het toetsenbord werkt niet. Dit betekent dat je een klein "ritueel in het BIOS" moet uitvoeren.

Hoe het toetsenbord in BIOS in te schakelen
Hoe het toetsenbord in BIOS in te schakelen

Het is nodig

Computer, USB-toetsenbord, PC/2-toetsenbord, USB-PC/2-adapter

instructies:

Stap 1

De eerste en eenvoudige stap is om een USB-PC/2-adapter aan te schaffen. Het is goedkoop - het bevalt meteen. Steek er een USB-toetsenbord in en steek het in de pc / 2 computerpoort. Het toetsenbord wordt zonder problemen gedetecteerd, het werkt nog lang en gelukkig totdat het doorbrandt. Als het uitpakken van een adapter een onmogelijke taak wordt, zul je een beetje in het BIOS moeten sleutelen.

adapter
adapter

Stap 2

Veel mensen weten hoe ze moeten beginnen met dansen met tamboerijnen in het geweldige en machtige BIOS, degenen die niet bekend zijn met de opstartprocedure, onthoud: na het inschakelen, tijdens het testen van het RAM-geheugen, druk op Del voordat u het besturingssysteem laadt. In zeldzame gevallen moet u op een andere toets drukken om geen fouten te maken - volg de hint onder aan het scherm. Druk op N om setup te openen, in plaats van N zal de gewenste toets of combinatie worden geschreven, wat je geluk zal brengen om het BIOS-instellingenvenster te overdenken. Bovendien zul je op het oude toetsenbord op de magische knop moeten drukken, omdat het nieuwe niet wordt herkend door het systeem.

Stap 3

Er zijn verschillende fabrikanten van BIOS, en daarom zijn de modellen verschillend. Maar de essentie van de acties en de namen in alle versies zijn identiek. Zoek in de I / O-tabbladen de USB-controller en stel de waarde in op Enabled. Wijs vervolgens USB-toetsenbordondersteuning (USB Legacy-ondersteuning) aan en markeer Ingeschakeld. Als er een item USB Keyboard Support Via (ondersteuning voor USB-toetsenbord via OC of BIOS) is, zijn er respectievelijk twee waarden voor OS en BIOS. Als u het toetsenbord alleen in het besturingssysteem (Windows) wilt laten werken, installeer dan het besturingssysteem, als u bijvoorbeeld in DOS wilt werken, moet u de BIOS-parameter selecteren, dan kunt u de instellingen wijzigen met behulp van het toetsenbord in ook de BIOS.

Stap 4

Het kan zijn dat uw BIOS-versie geen USB-toetsenbord ondersteunt. Dan moet u het verlaten of het BIOS opnieuw installeren. Het installeren van BIOS is geen gemakkelijke taak en het is beter om het op de schouders van een professional te schuiven.

Aanbevolen: