Hoe De Gezondheid Van De Processor Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gezondheid Van De Processor Te Controleren?
Hoe De Gezondheid Van De Processor Te Controleren?

Video: Hoe De Gezondheid Van De Processor Te Controleren?

Video: Resurrecting a Broken Motherboard – Bent Socket Pins 2022, November
Anonim

Tijdens het werken op de computer kunt u vermoeden dat de processor instabiel is of niet goed werkt. Processorstoringen zorgen ervoor dat de hele computer instabiel wordt. Om twijfels over de juiste werking van de processor weg te nemen, is het noodzakelijk om de prestaties te testen.

Hoe de gezondheid van de processor te controleren?
Hoe de gezondheid van de processor te controleren?

Het is nodig

Computer, processor, archiver en grote bestanden, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om problemen met een processor op te lossen, is door deze te vervangen. Als je de mogelijkheid hebt om een ​​tijdje een andere, exact dezelfde processor te gebruiken, moet je de "verdachte" processor uit de moederbordsocket verwijderen en een andere installeren.

Stap 2

De gezondheid van de processor kan worden geverifieerd door te testen met speciale software. Er zijn momenteel veel diagnostische programma's beschikbaar om te downloaden op internet. Nadat u een dergelijk diagnostisch programma hebt gedownload, voert u het uit en test u de prestaties van de processor. Bovendien kunt u met deze software niet alleen de processor testen, maar ook het moederbord, de videokaart en andere elementen van de computer.

Stap 3

Maar de meeste diagnostische programma's worden betaald. Als u niet professioneel computerapparatuur test, is het kopen van een dergelijk programma niet geschikt voor u. Er is een gratis manier om de processor te testen. Om dit te doen, hebt u een archiveringsprogramma (ZIP, RAR) en een groot bestand nodig, dat enkele uren in beslag neemt om te archiveren. Probeer dit bestand te zippen. Als het archiveren mislukt, of na het archiveren van bestanden, wordt het archief onbruikbaar, dan is dit een duidelijk teken dat uw processor niet goed functioneert. Tijdens het archiveren wordt de hoofdbelasting overgedragen aan de processor en bij archivering op de lange termijn zullen waarschijnlijk fouten aan het licht komen.

Populair per onderwerp