Hoe De Gezondheid Van Internet Te Controleren Via De Opdrachtregel

Hoe De Gezondheid Van Internet Te Controleren Via De Opdrachtregel
Hoe De Gezondheid Van Internet Te Controleren Via De Opdrachtregel

Video: Hoe De Gezondheid Van Internet Te Controleren Via De Opdrachtregel

Video: Hoe De Gezondheid Van Internet Te Controleren Via De Opdrachtregel
Video: How to get free internet | فری انټرنیټ په افغانستان کې | New Free WiFi 100% Working | kumkum bhagya 2024, Mei
Anonim

Controleren op een internetverbinding via de opdrachtregel is een vrij eenvoudige actie die zelfs gewone, niet erg geletterde gebruikers kunnen doen.

Hoe de gezondheid van internet te controleren via de opdrachtregel
Hoe de gezondheid van internet te controleren via de opdrachtregel

Als de pagina van de site waarin u geïnteresseerd bent niet wordt geopend of een programma voor het overbrengen van gegevens via internet, een online game niet werkt, is het belangrijk om onafhankelijk de beschikbaarheid van een internetverbinding te controleren om geen geld uit te geven aan bellen een specialist. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, maar de eenvoudigste en meest foutloze lijkt mij het gebruik van de opdrachtregel.

Het is heel eenvoudig om de opdrachtregel in Windows OS op te roepen. Het volstaat om het item "Uitvoeren" in het menu "Start" te selecteren en cmd erin in Latijnse letters in te voeren. Er wordt een venster geopend waarin u de benodigde opdrachten kunt invoeren.

Na de prompt C: / Windows / Sistem32> moet u ping schrijven en het adres van de site of computer, de verbinding waarmee u wilt controleren, drukt u op de knop Enter. Voorbeeld van opdrachtinvoer: ping yandex.ru. Je kunt ook niet het siteadres in de gebruikelijke vorm schrijven, maar direct het ip-adres van de computer of site (het ziet eruit als een reeks getallen van zoiets als dit - 192.168.0.0).

ping is een programma dat een pakket naar een opgegeven adres stuurt en het vervolgens terugontvangt. Trouwens, terwijl het programma draait, kun je, naast andere informatie, het ip-adres van de site zien als je het adres in de gebruikelijke vorm hebt geschreven. Het ip-adres van de site yandex.ru is bijvoorbeeld 213.180.193.56

Het resultaat van deze acties is de reactietijd van de site of computer. Hoe kleiner het is, hoe beter. Houd er rekening mee dat als je een snelle verbinding hebt, de ping naar bekende sites als yandex.ru, mail.ru en dergelijke vrij klein zou moeten zijn (in de buurt van 10-20 ms). U kunt ook zien dat het adres dat u zoekt niet wordt bereikt, dat wil zeggen dat de time-out wordt overschreden of dat het adres niet wordt gevonden. Dit gebeurt om twee redenen. Ten eerste is het gepingde adres niet beschikbaar (werkt niet of blokkeert verzoeken). Ten tweede is de gebruikte dns-server niet beschikbaar (werkt niet). Het is onmogelijk om het eerste probleem van de kant van de gebruiker op te lossen, terwijl het tweede kan worden opgelost met behulp van de openbare dns-servers van Yandex of Google. Als het probleem niet op deze manier kan worden opgelost, moet u contact opnemen met de provider.

de snelheid van internet kan worden beïnvloed door virussen die u per ongeluk of opzettelijk op uw computer hebt gelanceerd. Raadpleeg uw antivirusprogramma voordat u uw provider belt!

Aanbevolen: