Hoe De Gezondheid Van Een Netwerkkaart Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Gezondheid Van Een Netwerkkaart Te Controleren
Hoe De Gezondheid Van Een Netwerkkaart Te Controleren

Video: Hoe De Gezondheid Van Een Netwerkkaart Te Controleren

Video: Hoe De Gezondheid Van Een Netwerkkaart Te Controleren
Video: Netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

De computer is verbonden met het netwerk, maar wanneer u de pagina probeert te openen, geeft de browser een bericht weer dat er geen verbinding kon worden gemaakt. Verschillende redenen kunnen hiertoe leiden, een daarvan is een storing van de netwerkkaart.

Hoe de gezondheid van een netwerkkaart te controleren
Hoe de gezondheid van een netwerkkaart te controleren

instructies:

Stap 1

Kijk in het systeemvak - heeft het een verbindingspictogram in de vorm van twee computers? Zo niet, dan is het goed mogelijk dat de netwerkkaart op uw computer gewoon uitgeschakeld is. Om het in te schakelen, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Netwerkverbindingen". Zoek in het geopende venster het item "Local Area Connection". De kolom "Status" geeft de status aan. Als het apparaat is uitgeschakeld, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u 'Inschakelen' in het contextmenu.

Stap 2

De situatie wordt ingewikkelder als de lijst met netwerkverbindingen leeg is. In dit geval moet u de gezondheid van de netwerkkaart controleren. Open de sectie "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer" in het Configuratiescherm. Zoek het gedeelte 'Netwerkkaarten'. U zult hoogstwaarschijnlijk een apparaat zien gemarkeerd met een geel vraagteken of uitroepteken. Dit betekent dat er geen stuurprogramma voor het apparaat is geïnstalleerd of dat het niet correct werkt.

Stap 3

Om de netwerkkaart te laten werken, moet u er een stuurprogramma voor vinden. Maar eerst moet je de exacte naam weten. Als je het weet, zoek het stuurprogramma dan via Google of een andere zoekmachine. Zo niet, dan heb je het programma Aida64 (Everest) nodig. Voer het uit, selecteer aan de rechterkant de sectie "Computer" - "Samenvattingsinformatie" - "Netwerk" en kijk naar de naam van de netwerkadapter.

Stap 4

Nadat u het vereiste stuurprogramma op het netwerk hebt gevonden, opent u opnieuw "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer" - "Netwerkkaarten" en dubbelklikt u op de netwerkkaart die is gemarkeerd met een geel pictogram. Selecteer in het geopende venster "Driver" - "Update". Specificeer het stuurprogramma dat op uw computer is opgeslagen als de bron.

Stap 5

Het is mogelijk dat de computer de netwerkkaart niet ziet. Er kunnen drie redenen zijn: onjuiste installatie van de kaart, onjuiste BIOS-instellingen en een storing van de kaart zelf. In het eerste geval, nadat u de computer van het netwerk heeft losgekoppeld, moet u controleren of de kaart correct in de sleuf is geplaatst. Voer in de tweede BIOS in en controleer of de netwerkkaart is ingeschakeld. De derde optie is de moeilijkste, thuis kunt u de bruikbaarheid van een netwerkkaart alleen controleren door deze op een andere computer te installeren.

Aanbevolen: