Wat Te Doen Als De Laptop De Schijf Niet Ziet?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Laptop De Schijf Niet Ziet?
Wat Te Doen Als De Laptop De Schijf Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop De Schijf Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop De Schijf Niet Ziet?
Video: Wat te doen als je Harde Schijf niet wordt herkend? 2024, April
Anonim

Moderne laptops zijn uitgerust met cd/dvd/blue-ray-drives, die op geen enkele manier onderdoen voor die op stationaire computers. Soms kunnen er problemen optreden met het lezen van verschillende schijven, dus u moet uitzoeken wat u moet doen als de laptop de schijf niet ziet.

Wat te doen als de laptop de schijf niet ziet?
Wat te doen als de laptop de schijf niet ziet?

Schijfstoring

De storing kan worden beoordeeld door een te sterke brom bij het lezen van de schijf of de afwezigheid van pogingen om als zodanig te lezen. Ook kan de laptop de schijf eenvoudigweg niet zien of lezen. Om te controleren of het niet werkt, moet u proberen andere schijven in het station te plaatsen. Als de symptomen hetzelfde zijn, moet de leeskop van de schijf worden gereinigd. Het ziet eruit als glas dat is gesneden. Dit kan met een wattenstaafje en alcohol, of met een speciale reinigingsschijf, met aan de achterkant een harde borstel. De prijs van zo'n schijf is ongeveer 200 roebel.

Als het schoonmaken van de schijf niet helpt, kunt u de laptop demonteren. Dit gebeurt alleen met dergelijke vaardigheden en met de verlopen laptopgarantieperiode. Controleert de dichtheid van de voedingskabel van de drive en de integriteit en dichtheid van de kabel van de drive naar het moederbord. Als het probleem in hen zit, kunnen ze een verschrompeld uiterlijk hebben, op sommige plaatsen kunnen ze kaal zijn. De prijs van dergelijke onderdelen is laag, maar het is moeilijk om ze in de winkel te kopen. Daarom is het de moeite waard om contact op te nemen met servicecentra voor de reparatie van apparatuur om ze te vervangen.

De garantieperiode voor de laptop is 1 tot 2 jaar. Als het niet is verlopen, is het de moeite waard om het naar het garantieservicecentrum te brengen, waar ze alle diagnostiek zullen uitvoeren. Als de koffer in de schijf blijkt te zitten, wordt deze ofwel vervangen, ofwel wordt de laptop tegen een meerprijs omgeruild voor een vergelijkbare.

Schijf defect

Vaak ziet een laptop de schijf niet omdat deze zelf defect is. Het falen kan mechanisch zijn of het gevolg zijn van opnamefouten. Mechanische schade kan worden beoordeeld aan de hand van het vuile oppervlak van de schijf, krassen, krommingen, enz. U kunt natuurlijk proberen de schijf op een ander station te lezen, maar het maximale dat de gebruiker kan bereiken, is een leesfoutmelding.

Als de schijf met fouten is geschreven, ziet de laptop deze niet of wordt deze niet correct gelezen. Andere computers hebben meer kans op vergelijkbare symptomen. Als de schijf in een winkel is gekocht, is het de moeite waard om deze binnen twee weken te vervangen, in overeenstemming met de wetgeving inzake consumentenbescherming. Als het onafhankelijk is opgenomen, moet u de informatie op een ander medium herschrijven.

Het komt zelden voor dat een schijf niet wordt herkend door een laptop, omdat het formaat niet door de schijf wordt ondersteund. Moderne schijven kunnen enkelzijdig, dubbelzijdig, cd-, dvd- of Blue-Ray-formaat zijn. Dit laatste wordt meestal geassocieerd met de onmogelijkheid om het op een laptop te lezen, omdat schijven die dit formaat accepteren veel duurder zijn dan andere.

Aanbevolen: