Wat Te Doen Als De Film Niet Op Schijf Is Gebrand

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Film Niet Op Schijf Is Gebrand
Wat Te Doen Als De Film Niet Op Schijf Is Gebrand

Video: Wat Te Doen Als De Film Niet Op Schijf Is Gebrand

Video: Wat Te Doen Als De Film Niet Op Schijf Is Gebrand
Video: wat moet je doen als je TikTok-account verwijderd wordt? 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers bekijken de gedownloade films liever comfortabel op een tv-scherm. Maar er zijn redenen waarom het niet altijd mogelijk is om een video die je leuk vindt op schijf te branden.

Wat te doen als de film niet op schijf is gebrand
Wat te doen als de film niet op schijf is gebrand

Noodzakelijk

PC met een optische drive die het branden van dvd's ondersteunt; - toegang tot internet; - een programma voor het branden van dvd's; - schijf voor het reinigen van de laserkop; - een doek voor het reinigen van optische schijven

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat uw besturingssysteem geen hulpprogramma voor het branden van dvd's bevat. Gebruik de netwerkbronnen om gespecialiseerde software voor het werken met dvd-media te downloaden en op uw computer te installeren.

Stap 2

Als u problemen ondervindt bij het branden van een film op dvd, controleert u of het optische station van uw computer deze taak aankan. Bekijk de labels aan de voorkant van de drive voor de typen digitale media die door het apparaat worden ondersteund.

Stap 3

Controleer of de digitale media die u hebt voorbereid, bedoeld zijn voor het opnemen van de film en of deze de aanduiding "DVD-R of DVD-RW" hebben. Houd er rekening mee dat een film mogelijk niet kan worden opgenomen op een dvd-schijf vanwege vuil op het optische oppervlak. Reinig de schijf voorzichtig met een zachte doek en veeg lichtjes van het midden naar de rand.

Stap 4

Als het programma een fout genereert tijdens het branden van een film naar een dvd, inspecteer dan de media zorgvuldig op mechanische schade of fabrieksfouten. Vind krassen, barsten, chips of andere gebreken op het oppervlak, weiger het te gebruiken en installeer een hoogwaardige analoog in de drive.

Stap 5

De film kan mogelijk niet worden opgenomen op dvd-media vanwege de defecte staat van het optische station, veroorzaakt door een stroomonderbreking of vervuiling van de mechanismen. Reinig de printkoplaser met een speciale schijf door deze bij een computerwinkel te kopen.

Stap 6

Als het reinigen van de printkoplaser niet helpt, neem dan contact op met een computerservicecentrum. Experts zullen het optische aandrijfmechanisme controleren en een mening geven over de prestaties. Als de storing niet meer te repareren is, vervangt u de drive.

Aanbevolen: