Wat Te Doen Als De Schijf Niet Kan Worden Gelezen?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Schijf Niet Kan Worden Gelezen?
Wat Te Doen Als De Schijf Niet Kan Worden Gelezen?

Video: Wat Te Doen Als De Schijf Niet Kan Worden Gelezen?

Video: Wat Te Doen Als De Schijf Niet Kan Worden Gelezen?
Video: Wat te doen als je Harde Schijf niet wordt herkend? 2024, April
Anonim

Een moderne cd of dvd kan een aardbeving, onderdompeling in water en aanzienlijke stralingsniveaus overleven, maar een kleine kras zal al uw inspanningen om een grote database op te bouwen teniet doen. Maar dergelijke problemen kunnen worden overwonnen.

CD kapot, gewoon
CD kapot, gewoon

Compact discs zijn bekend sinds de tweede helft van de twintigste eeuw. In die tijd verschenen de eerste dvd's. De nieuwste BlueRay- en HD-formaten worden ook opgenomen op duidelijk ogende blanco's. Ze verschillen alleen in grootte, dat wil zeggen in de hoeveelheid informatie die erop kan worden vastgelegd. Echter, één klein krasje en … je kunt de vruchten van lange arbeid weggooien voor het verzamelen van films, muziek, boeken of programma's. Aan de andere kant zou elke gebruiker een paar handige trucs in zijn arsenaal moeten hebben.

Goochelarij en geen fraude (C)

Er zijn verschillende manieren, zo niet om de volledige leesbaarheid van de schijf te herstellen, dan in ieder geval het maximum aan nuttige informatie te "trekken". U kunt bijvoorbeeld het programma BadCopy Pro gebruiken. Hiermee kunt u gegevens herstellen van verschillende media, inclusief cd's. Handig is dat het snel werkt en met verschillende soorten bestanden kan werken. De interface is intuïtief, zelfs toegankelijk voor complete beginners. En de gebruiksvriendelijke "Wizard" zal iedereen door verschillende stappen van gegevensherstel leiden. De nieuwste versie van het programma is 3.76.

Bevroren schijf

Deze methode helpt soms als je huis zo'n technologisch wonder heeft als een koelkast. Je kunt de schijf ongeveer een kwartier in de vriezer leggen. Fysiek gezien nemen de krassen af bij koeling en zijn de gegevens leesbaar. Het enige ongemak is dat de gegevens zo snel mogelijk naar de harde schijf moeten worden "gegooid", omdat de cd of dvd snel opwarmt en zijn leesbaarheid verliest.

Als je het niet insmeert, lees je het niet

Een andere interessante manier om schijven te lezen is om gewoon briljant groen te gebruiken. Je moet dit gewone medicijn, een wattenstaafje, nemen en de substantie aanbrengen op de grootste krassen op de schijf. Het is niet precies bekend hoe deze methode werkt, maar meer dan één generatie gebruikers was overtuigd van de effectiviteit ervan.

We poetsen onze tanden op de schijf

Interessant is dat soms een gewone tandpasta, een borstel met zachte haren en een beetje doorzettingsvermogen wonderen doen. Als u het oppervlak van een schijf voorzichtig schuurt, verwijdert u waarschijnlijk de meest voor de hand liggende krassen en wordt deze leesbaar. Het belangrijkste is om een niet-blekende pasta te gebruiken, omdat deze een te grof schuurmiddel en een zachte tandenborstel bevat. Natuurlijk kost de methode wat tijd en geduld, maar het resultaat zal je misschien verbazen.

Als alle bovenstaande methoden, zowel software als niet-traditioneel, niet hebben geholpen, kan de schijf aan de muur of kast worden geplakt en een prachtig mozaïek maken.

Aanbevolen: