Waarom Werkt De Netwerkkaart Niet?

Waarom Werkt De Netwerkkaart Niet?
Waarom Werkt De Netwerkkaart Niet?

Video: Waarom Werkt De Netwerkkaart Niet?

Video: Waarom Werkt De Netwerkkaart Niet?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, Mei
Anonim

Om een computer in een netwerk (inclusief internet) te bedienen, hebt u een netwerkkaart nodig. Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat dit apparaat defect raakt.

Waarom werkt de netwerkkaart niet?
Waarom werkt de netwerkkaart niet?

Een van de meest voorkomende opties is een driverfout. Om dit te controleren, opent u "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Apparaatbeheer". Zoek het gedeelte 'Netwerkadapters' en vouw het uit. Als er naast de hardware die u gebruikt een geel driehoekje (of vraagteken) staat, ligt het probleem waarschijnlijk bij het stuurprogramma voor dat apparaat. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Stuurprogramma's bijwerken". Selecteer vervolgens "Automatisch naar stuurprogramma's zoeken".

Dit probleem kan op een andere manier worden opgelost. Start een internetbrowser en ga naar de officiële website van de fabrikant van de netwerkkaart die u gebruikt. Zoek de pagina voor uw model en download de vereiste stuurprogramma's. Dubbelklik na de laatste download op het installatiebestand en wacht tot het proces is voltooid.

De tweede veelvoorkomende reden is een verbroken verbinding. Selecteer "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Netwerk" ("Netwerkcentrum"). Zoek de netwerkverbinding die u gebruikt. Als het is uitgeschakeld, opent u de eigenschappen ervan en klikt u op de knop "Inschakelen".

Een andere oorzaak van een storing kan de gebruikte kabel zijn. Verwijder deze van de netwerkkaart en controleer op schade. Let op de contacten - er is een mogelijkheid dat sommige ervan zijn afgebroken of van de connector van de netwerkkaart komen. Als dit mogelijk is, controleer dan de kabelfunctionaliteit op een ander apparaat. Als alles werkt, dan is dit niet de reden.

Het krimpen van de gebruikte kabel is een andere reden voor het falen. Als de netwerkkaart van de computer is aangesloten op een router, hub, enz., moet een direct crimp-schema worden gebruikt. Als er een verbinding is van de ene computer naar de andere, moet de kabel "integendeel" worden gekrompen volgens het crossover-schema.

Aanbevolen: