Een Printer Installeren In Linux

Inhoudsopgave:

Een Printer Installeren In Linux
Een Printer Installeren In Linux

Video: Een Printer Installeren In Linux

Video: Een Printer Installeren In Linux
Video: Установка принтеров в Linux | CUPS, печать и сканирование 2024, Mei
Anonim

Widows, dat al lang bekend en begrijpelijk is voor iedereen, heeft onlangs een serieuze concurrent gekregen in het licht van een aantal Linux-achtige systemen. Door met succes de grafische omgeving van KDE te ontwikkelen, krijgen deze besturingssystemen, naast hun aanvankelijke voordelen, ook een gebruikersgerichte interface. Met behulp van KDE-tools in Linux kunt u eenvoudig de werking regelen van verschillende apparaten die op het systeem zijn aangesloten. Met name de grafische programmabeheermodus helpt bij het installeren van elk type printer in Linux.

Een printer installeren in Linux
Een printer installeren in Linux

instructies:

Stap 1

Open de programmabeheerservice in KDE voor uw Linux-besturingssysteem. Schakel hiervoor van de consolemodus naar de grafische shell. Druk tegelijkertijd op de "Alt - F7"-knoppen op het toetsenbord. Vouw op de taakbalk het hoofdmenu van het systeem uit. Selecteer daarin "Programma's toevoegen of verwijderen".

Stap 2

Er verschijnt een venster op het scherm waarin het systeem u zal vragen om het beheerderswachtwoord in te voeren. Alle acties in Linux, waardoor de OS-systeeminstellingen worden gewijzigd, kunnen alleen worden uitgevoerd door de beheerder - de rootgebruiker. Schrijf in het corresponderende veld in het venster het wachtwoord voor de rootgebruiker. Klik op de knop "Ok".

Stap 3

Er verschijnt een servicevenster voor het installeren en verwijderen van verschillende softwarepakketten in Linux, evenals het configureren van de werking van randapparatuur. Selecteer in de linker vervolgkeuzelijst van het servicevenster de categorie "Grafische pakketten", die de printerondersteuningssoftware bevat. Plaats in de rechter vervolgkeuzelijst het item "Alle" in de lijst.

Stap 4

De linkerkant van het servicevenster bevat een lijst met alle applicaties die voor dit besturingssysteem kunnen worden geïnstalleerd. Zoek de regel "Printers" in deze lijst en selecteer deze met de muis.

Stap 5

Aan de rechterkant van dit venster ziet u alle programma's die nodig zijn om de afdrukservice in Linux te laten werken. Schakel voor elk programma in de lijst het selectievakje in om de printertoepassing te installeren.

Stap 6

Voor sommige softwarepakketten is aanvullende installatie van gerelateerde toepassingen vereist. Het systeem zal u vragen om ze toe te voegen in een speciaal venster wanneer u de selectievakjes voor softwarepakketten selecteert. Laat de service alle gerelateerde onderdelen installeren die nodig zijn om de printer te laten functioneren. Om dit te doen, klikt u in het venster dat verschijnt op de knop "OK".

Stap 7

Nadat u alle vakjes heeft aangevinkt, voltooit u de installatie van de printer in de Program Management Service. Klik hiervoor op de knop "Toepassen" in het venster. Het systeem zal opnieuw alle geïnstalleerde pakketten specificeren. Bevestig de installatie met de knop "Ok", waarna de printer in Linux wordt geïnstalleerd.

Aanbevolen: