Een Printer Installeren Vanaf Internet

Inhoudsopgave:

Een Printer Installeren Vanaf Internet
Een Printer Installeren Vanaf Internet

Video: Een Printer Installeren Vanaf Internet

Video: Een Printer Installeren Vanaf Internet
Video: Connect an HP Printer to a Wireless Network Using Wi-Fi Protected Setup | HP Printers | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Om een printer te laten werken, moet deze niet alleen fysiek op de computer en op het netwerk zijn aangesloten. Voor de werking ervan moet u een stuurprogramma installeren dat overeenkomt met uw printermodel. De installatieschijf kan om de een of andere reden ontbreken, maar dit is geen reden om de printer terug in de doos te verpakken. U kunt de driver voor de printer vanaf internet installeren.

Een printer installeren vanaf internet
Een printer installeren vanaf internet

instructies:

Stap 1

Bepaal uw printermodel. Deze informatie staat in de documentatie die bij de apparatuur is geleverd. Ook worden de nodige markeringen meestal aangebracht op de behuizing van de printer zelf. Aan het begin van de naam wordt de fabrikant van de apparatuur aangegeven, vervolgens het model en aan het einde - de serie. Schrijf ze op of onthoud ze.

Stap 2

Start uw browser en zoek de officiële website van de hardwarefabrikant. Als u bijvoorbeeld het stuurprogramma voor de HP LaserJet 1005-printer wilt installeren, gaat u naar de Hewlett Packard-website, gaat u naar het gedeelte Ondersteuning en stuurprogramma's en selecteert u het gedeelte Stuurprogramma's en software. Voer in het lege veld de naam van de printer in, met vermelding van het model en de serie (LaserJet 1005), klik op de knop "Zoeken" (Surch).

Stap 3

Wacht tot de lijst met gevonden overeenkomsten is gevormd. Selecteer het juiste item uit de lijst. Er zijn drie overeenkomsten gevonden voor de zoekopdracht "laserjet 1005" - twee daarvan waren stuurprogramma's voor een gewone printer, één was voor een multifunctionele printer. Klik op de link-regel met de gewenste naam om naar de volgende pagina te gaan.

Stap 4

Geef op de pagina die wordt geopend uw besturingssysteem op. Om de versie van het besturingssysteem te verduidelijken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Informatie over het systeem vindt u op het tabblad "Algemeen". Selecteer de versie van het systeem dat op uw computer is geïnstalleerd op de websitepagina in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Volgende.

Stap 5

Selecteer in de lijst het item "Driver - Product Installation Software" en klik erop met de linkermuisknop om naar de downloadpagina van het stuurprogramma te gaan. Klik op de pagina die wordt geopend op de knop "Download", geef de map op voor het opslaan van het bestand en wacht tot het downloaden is voltooid.

Stap 6

Normaal gesproken worden stuurprogramma's nu automatisch geïnstalleerd. Ga naar de map met het bestand dat u zojuist hebt gedownload en selecteer het pictogram "Setup.exe" of "Install.exe". Volg de instructies om het stuurprogramma op uw computer te installeren. Als u niet helemaal zeker bent van wat u doet, verander dan niet de map voor het installeren van het stuurprogramma, klik gewoon op de knop "Volgende". Na het installeren van het stuurprogramma, start u de wizard Printer toevoegen en volgt u de stapsgewijze instructies van het installatieprogramma.

Aanbevolen: