Hoe Twee Harde Schijven Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Harde Schijven Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Twee Harde Schijven Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Harde Schijven Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Harde Schijven Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, April
Anonim

Om een extern apparaat aan te sluiten dat ontworpen is om via een USB-poort te werken op een computer als een tweede harde schijf, hoeft u alleen maar de verbindingskabel in de overeenkomstige connectoren op de behuizing van beide apparaten te steken. Het installeren van een stationaire harde schijf als de tweede hoofdschijf in de systeemeenheid van uw computer is ingewikkelder. De volgorde van acties voor deze specifieke optie wordt hieronder beschreven.

Hoe twee harde schijven op een computer aan te sluiten
Hoe twee harde schijven op een computer aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af, sluit de computer af en koppel de netwerkkabel los. Plaats de systeemeenheid zo dat u vrije toegang hebt tot beide zijvlakken.

Stap 2

Verwijder beide zijpanelen. In de regel volstaat het om twee schroeven los te draaien die ze met het achterpaneel verbinden, en dan 5 centimeter naar achteren te verplaatsen en ergens niet erg ver te verwijderen.

Stap 3

Installeer de nieuwe harde schijf in een van de vrije sleuven in het chassis. Doe dit voorzichtig om niet per ongeluk draden los te koppelen, die in de behuizing overvloedig aanwezig zijn. De connectoren voor voeding en databus moeten zich aan de zijkant van het moederbord bevinden en de harde schijf is vastgezet met vier schroeven - twee aan elke kant van de behuizing van de systeemeenheid. Gebruik een reeds geïnstalleerde harde schijf als voorbeeld van plaatsing en bevestiging.

Stap 4

Sluit de stroomkabel en datakabel (lintkabel) aan tussen de nieuwe harde schijf en het moederbord. Deze draden verschillen afhankelijk van het type harde schijf dat wordt geïnstalleerd (IDE of SATA), maar in elk geval zijn hun connectoren asymmetrisch en is er maar één manier om connectoren in te voegen, dus je kunt geen fout maken. Een reeds geïnstalleerde harde schijf helpt u de juiste sleuven op het moederbord te vinden - de connectoren die u zoekt, moeten zich naast de connectoren bevinden die worden gebruikt om het aan te sluiten. Op harde schijven die de IDE-bus gebruiken, zijn er jumpers, met behulp waarvan de hiërarchie van op de computer geïnstalleerde schijven wordt vastgesteld - een ervan moet als primair worden aangemerkt en alle andere - als secundair. In de meeste gevallen is het echter niet nodig om ze te gebruiken, omdat het BIOS de apparaatconfiguratie zelf kan achterhalen met de standaardjumpers.

Stap 5

Zorg ervoor dat u tijdens het installatieproces niets in de behuizing van de systeemeenheid hebt gebroken en dat u er geen gereedschap in bent vergeten. Haast u niet om de behuizing te sluiten - u moet eerst het resultaat van de uitgevoerde bewerking controleren. Sluit alle benodigde draden aan, waarvan de laatste de netwerkkabel moet zijn. Zet vervolgens uw computer aan en ga naar de BIOS-instellingen om te controleren of deze het nieuwe apparaat kan herkennen. Schakel daarna de computer uit en installeer de zijvlakken van de systeemeenheid opnieuw.

Aanbevolen: