Hoe Installeer Ik Een Boot In BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Boot In BIOS
Hoe Installeer Ik Een Boot In BIOS

Video: Hoe Installeer Ik Een Boot In BIOS

Video: Hoe Installeer Ik Een Boot In BIOS
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

In het geval van problemen met uw computer, moet u deze vaak niet vanaf de harde schijf opstarten, maar vanaf een aangesloten apparaat. Van een dvd-station, van een flashstation, van een aangesloten externe harde schijf.

Om dit te doen, moet u de bron van het opstarten van het systeem selecteren.

Hoe installeer ik een boot in BIOS
Hoe installeer ik een boot in BIOS

instructies:

Stap 1

Houd de "delete"-toets ingedrukt terwijl u de computer aanzet. Meestal is zij het die verantwoordelijk is voor het laden van de BIOS-shell. Als u het BIOS niet kunt laden door op deze toets te drukken, probeer dan de volgende toetsen: "F1", "F2" "F10", "F11", "Esc".

Stap 2

Nadat u het BIOS hebt geopend, opent u het menu "geavanceerde bios-functies". Het is noodzakelijk om de subsectie van dit menu te vinden, die verantwoordelijk is voor de volgorde van laden vanaf verschillende apparaten. De naam van dit item is afhankelijk van de fabrikant van het moederbord van de computer. Meestal wordt dit item "Boot Sequence" genoemd. Ook in het BIOS kunnen er verschillende parameters zijn die de opstartvolgorde eenvoudiger bepalen: "Eerste opstartapparaat", "Tweede opstartapparaat", "Derde opstartapparaat".

Met behulp van de "enter"-toets, de "Page up", "Page down"-toetsen of de "+" en "-"-toetsen, is het noodzakelijk om de volgorde van het controleren van de opstartapparaten in te stellen. Dus als het eerste apparaat een dvd-station is, het volgende een USB-flashstation, het volgende een harde schijf, dan zal het systeem deze apparaten achtereenvolgens controleren wanneer het is ingeschakeld. En zodra opstartbestanden worden gevonden op een van deze apparaten, zal de computer er vanaf blijven opstarten, waarbij de aanwezigheid van systeembestanden op de apparaten die daarna worden gecontroleerd, wordt genegeerd.

Aanbevolen: