Hoe Grafische Afbeeldingen Te Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe Grafische Afbeeldingen Te Versnellen
Hoe Grafische Afbeeldingen Te Versnellen

Video: Hoe Grafische Afbeeldingen Te Versnellen

Video: Hoe Grafische Afbeeldingen Te Versnellen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, April
Anonim

De grafische kaart is bijna volledig verantwoordelijk voor het bouwen van afbeeldingen op een computer. Als dit belangrijke onderdeel van een moderne computer echter niet krachtig genoeg is, kunnen er vertragingen optreden bij het afspelen. Bijgevolg zullen sommige programma's en games niet werken met de vereiste prestaties. In dit geval kan het overklokken van de videokaart helpen.

Hoe grafische afbeeldingen te versnellen
Hoe grafische afbeeldingen te versnellen

Het is nodig

  • - Riva Tuner voor Nvidia, of ATI Tray Tools voor ATI,
  • - 3DMark of een ander programma voor het testen van videokaarten.

instructies:

Stap 1

Om de grafische weergave te versnellen, moet u eerst weten wie de fabrikant is van de videokaart die in de computer is geïnstalleerd. Om dit te doen, kunt u de documentatie bekijken waarmee de computer is geleverd en de kenmerken van het bord bekijken. U kunt ook naar Apparaatbeheer van Windows gaan ("Uitvoeren" - "Apparaatbeheer", of met de rechtermuisknop op het pictogram van de desktopcomputer - "Eigenschappen" - "Apparaatbeheer") en het item "Videoadapters" bekijken.

Stap 2

Als de videokaart het Nvidia-keurmerk heeft, dan kun je het speciale overklokprogramma RivaTuner gebruiken. Het programma genereert de benodigde gegevens en configureert de parameters voor de meest nauwkeurige controle van de bordeigenschappen. Het programma moet worden gestart na het opnieuw opstarten dat door het installatieprogramma wordt voorgesteld. In het hoofdvenster, in het item driverinstellingen, moet u op een soort driehoek in het venster aan de rechterkant klikken, waarna een vervolgkeuzemenu wordt geopend. Het selecteert "Systeeminstellingen" (het eerste pictogram aan de linkerkant van de videokaart).

Stap 3

Vink in het geopende venster het vakje "Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen" aan. Frequenties moeten geleidelijk worden aangepast, 5-10 MHz. Bij problemen met het beeld moet de frequentie worden verlaagd en mag de schuifregelaar er niet boven staan. Om de instellingen toe te passen, moet u het selectievakje "Instellingen laden vanuit Windows" aanvinken en op de knop "Toepassen" klikken.

Stap 4

Voor ATI-videokaarten is er een eenvoudig en klein ATI Tray Tools-programma waarmee je op dezelfde manier de frequentie van de core en het geheugen kunt wijzigen. Het programma is intuïtief in gebruik.

Aanbevolen: