Hoe Maak Je Afbeeldingen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Afbeeldingen In Excel
Hoe Maak Je Afbeeldingen In Excel

Video: Hoe Maak Je Afbeeldingen In Excel

Video: How to Insert Image in Excel Cell (Correctly) 2022, November
Anonim

Het is erg handig om grafieken te gebruiken om een ​​verscheidenheid aan statistische en wetenschappelijke gegevens te illustreren. De spreadsheet-editor Microsoft Excel biedt een groot aantal standaard grafieken en stelt u in staat om complexe combinaties te maken van kant-en-klare sjablonen.

Hoe maak je afbeeldingen in Excel
Hoe maak je afbeeldingen in Excel

instructies:

Stap 1

Maak voordat u een grafiek plot een tabel die de brongegevens bevat en selecteer een willekeurige cel daarin. Dan kun je op verschillende manieren handelen:

- selecteer in het menu "Invoegen" het item "Diagram";

- klik op de werkbalk op de knop "Grafiekwizard";

- druk op de F11-toets.

Excel maakt de grafiek op een apart blad met de standaardinstellingen. Aangezien een kaart standaard wordt gemaakt, gaat u naar het item Kaart van het hoofdmenu en opent u de lijst Kaarttype om een ​​kaart te selecteren.

Stap 2

Controleer het item "Grafiek" in de lijst "Type". Er zijn 2 tabbladen in het Chart Wizard-venster: "Standaard" en "Niet-standaard". Van de niet-standaard grafieken biedt Excel gecombineerde grafieken, bijvoorbeeld een grafiek met een histogram of een grafiek met twee waardenassen. Klik volgende.

Stap 3

Geef op het tabblad "Bereik" het waardenbereik op waarmee de grafiek zal worden opgebouwd. Standaard houdt het programma rekening met de hele tabel. Markeer in het gedeelte "Rijen in" welke waarde op de abscis wordt weergegeven: kolommen of rijen. Klik op 'volgende' om door te gaan.

Stap 4

Kaartparameters instellen:

- op het tabblad "Titels" - de naam van de grafiek en de titels van de assen;

- "Legend" - plaatsing van de legenda op het blad ten opzichte van de grafiek;

- "Gegevenstabel" - of het nodig is om de tabel tegelijk met de grafiek weer te geven;

Klik op "Volgende" om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 5

Geef aan waar het rooster komt te staan: op een apart blad of op de huidige werkbank.

Stap 6

Als u de dikte en kleur van een lijn op de grafiek wilt wijzigen, selecteert u de gewenste gegevensreeks en opent u het item "Formaat" in het hoofdmenu. Kies de opdracht "Geselecteerde rij". Wijzig het uiterlijk van de grafieklijn en de markering in het venster "Gegevensreeksindeling", door naar de juiste tabbladen te gaan. U kunt de kleur en dikte van de lijn en de geometrische vorm van de markering kiezen; voeg legenda en gegevenslabels toe; bouw projectielijnen op de coördinaatassen, enz.

Populair per onderwerp