Hoe U Uw Grafische Kaart Kunt Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Grafische Kaart Kunt Versnellen
Hoe U Uw Grafische Kaart Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Grafische Kaart Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Grafische Kaart Kunt Versnellen
Video: ZO kan JIJ je VIDEOKAART SNELLER maken! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Computercomponenten worden vervaardigd met een bepaalde "veiligheidsmarge". Dat wil zeggen, een grafische kaart of processor die is ontworpen voor standaard werksnelheid, kan iets sneller werken. Dit leidt tot versnelde slijtage, maar stelt u in staat om het beste uit uw computer te halen. Je moet natuurlijk geen grote winst verwachten, maar 10-20 procent extra snelheid is best haalbaar.

Hoe u uw grafische kaart kunt versnellen
Hoe u uw grafische kaart kunt versnellen

instructies:

Stap 1

Download het programma om de parameters van de videokaart te configureren. AMD videokaart drivers hebben al heel lang een speciale mogelijkheid om de frequentie van de core en het geheugen van de videokaart aan te passen. Soortgelijke mogelijkheden zijn beschikbaar in de Geforce grafische driver van nVidia. Desondanks wordt het hulpprogramma MSI Afterburner terecht beschouwd als een van de beste manieren om tegenwoordig een videokaart te versnellen.

Stap 2

Start een willekeurige browser en ga naar https://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm. U wordt doorgestuurd naar de downloadpagina voor het installatiepakket van het programma. Klik op de downloadlink en wacht tot de download is voltooid. Als je wilt, kun je andere bronnen vinden, maar dit is de officiële site van het project, waar de nieuwste versie van het hulpprogramma altijd beschikbaar is.

Stap 3

Installeer Afterburner. Dubbelklik op het gedownloade bestand en beantwoord de vragen van de installatiewizard. Als u twijfelt over de instellingen, klikt u op de knop Volgende of Volgende totdat u het bericht ziet dat de installatie is voltooid en de knop Voltooien of Voltooien.

Stap 4

Voer MSI Afterburner uit. Standaard wordt het programma na installatie automatisch geopend. Als dit niet het geval is, klikt u op het Afterburner-vliegtuigpictogram op uw bureaublad. Het hoofdvenster van de toepassing wordt geopend, evenals het diagnosepaneel, dat de huidige frequentie van de videoprocessor, het geheugen, de temperatuur en de ventilatorsnelheid weergeeft, als uw videokaart deze gegevens verzendt.

Stap 5

Pas de instellingen aan waarmee u uw grafische kaart wilt versnellen. De twee belangrijkste waarden die invloed hebben op de snelheid van je grafische versneller zijn de kernfrequentie en de videogeheugenfrequentie. In het centrale deel van het hulpprogrammavenster ziet u twee schuifregelaars met het label Core Clock en Memory Clock, respectievelijk, ze betekenen de frequentie van de kern en het geheugen. Rechts van deze schakelaars, in het groene venster, wordt de huidige of standaard werkfrequentie weergegeven.

Stap 6

Verplaats de schuifregelaars of voer de gewenste waarden direct in het frequentievak in en klik vervolgens op de knop Toepassen om de instellingen toe te passen. Wees voorzichtig en verhoog de frequenties geleidelijk, in kleine stapjes. Voer na het toepassen van de instellingen de stabiliteitscontrole van de videokaart uit.

Stap 7

Om dit te doen, klikt u op de knop "К" in de linkerbovenhoek van het hulpprogrammavenster. De ingebouwde Kombustor-test begint - ongeveer vijf of tien minuten van zijn werk is voldoende om een eerste stabiliteitstest uit te voeren. Als de computer daarbij niet vastloopt, kunt u de frequentie verder verhogen.

Aanbevolen: