Hoe De Firewall Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Firewall Uit Te Schakelen?
Hoe De Firewall Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Firewall Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Firewall Uit Te Schakelen?
Video: How to turn on/off Firewall in Windows 10 - Disable Firewall 2024, Mei
Anonim

Een firewall in het Windows-besturingssysteem is een speciale systeemdienst die zorgt voor de beveiliging van een computer op een lokaal netwerk en op internet. Het is een standaard add-on voor antivirussoftware. Het uitschakelen van Windows Firewall wordt standaard niet aanbevolen door het systeem, maar het kan uw computer versnellen.

Hoe de firewall uit te schakelen?
Hoe de firewall uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

In Microsoft Windows XP en Windows 2003 kan de firewall als volgt worden uitgeschakeld. Selecteer het menu Start en zoek het programma Uitvoeren. Er verschijnt een klein programmavenster voor u. Voer de opdracht Firewall.cpl (zonder aanhalingstekens) in het speciale veld in om de toepassing te starten en klik op OK.

Selecteer in het venster dat verschijnt op het tabblad Algemeen de optie Uitschakelen (niet aanbevolen), klik vervolgens op OK en sluit het venster. Verbreek de verbinding en maak opnieuw verbinding met het netwerk om de wijzigingen door te voeren.

Stap 2

Op latere besturingssystemen zoals Windows Vista en Windows 7 kan het uitschakelen van de firewall worden gedaan via het configuratiescherm. Open het menu Start en voer shell: ControlPanelFolder in het zoekvak in en druk vervolgens op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Alle elementen van het configuratiescherm worden voor u weergegeven. Zoek het Windows Firewall-pictogram en klik erop. Selecteer in het menu aan de linkerkant Windows Firewall in- of uitschakelen.

Selecteer voor elke hostingoptie Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen) en klik vervolgens op OK onder aan het venster.

Stap 3

Als de services om de een of andere reden niet beschikbaar zijn (bijvoorbeeld geen beheerdersrechten), typt u msconfig in het zoekvak en drukt u op Enter.

Het systeemconfiguratievenster wordt geopend. Zoek op het tabblad Services naar Windows Firewall en schakel het uit, en klik vervolgens op OK. Dit zorgt ervoor dat de firewall niet elke keer kan starten wanneer de computer wordt aangezet.

Selecteer 'Afsluiten zonder opnieuw op te starten' in het dialoogvenster dat verschijnt.

Aanbevolen: