Hoe Een Geheugenkaart Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geheugenkaart Te Repareren
Hoe Een Geheugenkaart Te Repareren

Video: Hoe Een Geheugenkaart Te Repareren

Video: Hoe Een Geheugenkaart Te Repareren
Video: How to repair memory card in 5 minute 2 tips ||repair corrupted memory card||(100% working 'korba') 2024, Mei
Anonim

Statistieken beweren dat de belangrijkste reden voor het falen van de meeste geheugenkaarten logische storingen zijn. Het is mogelijk dat mechanische schade, thermische of elektrische effecten ook de oorzaak van de storing kunnen zijn. Soms treedt geheugenslijtage op, maar dit is een vrij zeldzaam geval. Hoe repareer ik een geheugenkaart?

Hoe een geheugenkaart te repareren
Hoe een geheugenkaart te repareren

instructies:

Stap 1

Elimineer logische fouten. Het is vrij eenvoudig om ze te herkennen. In het geval van deze storingsoorzaak wordt de geheugenkaart door de computer herkend, maar wordt deze als leeg of geformatteerd ervaren. De bestanden die er tijdens de laatste sessie naartoe zijn geschreven, zijn niet zichtbaar. Dit kan worden veroorzaakt door het voortijdig verwijderen van het apparaat uit de connector of door een plotselinge stroomuitval. Als gevolg hiervan zijn alle documenten nog steeds aanwezig zoals voorheen, maar kunnen ze niet worden herkend vanwege schade aan de bestandssysteemtabel. Gebruik een speciaal programma voor gegevensherstel. Deze bewerking kan helpen bij het repareren van de geheugenkaart, maar niet in alle gevallen.

Stap 2

Zorg ervoor dat u de geheugenkaart pas uit de sleuf verwijdert na een overeenkomstig signaal van uw pc. Gebruik de functie Hardware veilig verwijderen. Dit voorkomt de meest voorkomende oorzaken van beschadiging van geheugenkaarten.

Stap 3

Bescherm de geheugenkaart tegen mechanische schade. Om dit te doen, moet u in eerste instantie media van hoge kwaliteit aanschaffen, geplaatst in een dichte behuizing die bestand is tegen matige mechanische belasting. In dit opzicht zijn geheugenkaarten in rubberen en monolithische behuizingen zeer geschikt. Falen treedt niet altijd direct na mechanische actie op. De geheugenkaart kan nog vrij lang werken, let dus op eventuele zichtbare veranderingen. Het probleem voorkomen is veel beter dan het direct oplossen. Om uw geheugenkaart te laten repareren, zult u hoogstwaarschijnlijk naar een specialist moeten gaan. En het zal enige tijd duren, die u waarschijnlijk winstgevender kunt besteden met de informatie die op uw media is opgeslagen.

Aanbevolen: