Een Netwerkkaart Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkaart Plaatsen
Een Netwerkkaart Plaatsen

Video: Een Netwerkkaart Plaatsen

Video: Een Netwerkkaart Plaatsen
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Om een miniatuur lokaal lokaal netwerk te maken, waarin meerdere computers tegelijkertijd toegang hebben tot internet, zijn enige vaardigheden en extra apparaten vereist.

Een netwerkkaart plaatsen
Een netwerkkaart plaatsen

Het is nodig

  • - LAN-kaart;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een eenvoudig netwerk van twee computers of laptops. Kies een desktop-pc of laptop die rechtstreeks met internet wordt verbonden. We raden aan om een vaste computer te gebruiken, omdat je er de ingebouwde netwerkkaart op kunt aansluiten.

Stap 2

Koop een optionele AC-adapter. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Zoek de PCI-poort op uw moederbord. Installeer er een nieuwe netwerkkaart in. Zet uw computer aan.

Stap 3

Installeer de vereiste stuurprogramma's als dit proces niet automatisch is voltooid. Sluit deze netwerkadapter met een netwerkkabel aan op een vergelijkbaar apparaat op de tweede computer.

Stap 4

Sluit de internetverbindingskabel aan op de eerste netwerkkaart. Zet de eerste computer aan. Stel je internetverbinding in als je dat nog niet hebt gedaan.

Stap 5

Open de instellingen van de tweede netwerkadapter. Ga naar TCP/IP-eigenschappen. Selecteer "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde in, bijvoorbeeld 51.51.51.1.

Stap 6

Zet een andere computer aan. Open de TCP/IP-instellingen van de netwerkkaart die op de eerste pc is aangesloten. Rekening houdend met de waarde van het IP-adres van de eerste computer, stelt u de volgende parameters in voor bepaalde items in dit menu:

- IP-adres 51.51.51.2

- Subnetmasker 255.0.0.0

- Standaard gateway 51.51.51.1

- Voorkeurs-DSN-server 51.51.51.1.

Stap 7

Hiermee is de installatie van de tweede computer voltooid. Ga naar de eerste pc. Open het Netwerkcentrum. Ga naar eigenschappen internet verbinding. Ga naar het tabblad "Toegang". Deel deze verbinding met computers op het lokale netwerk dat door uw pc's wordt gevormd. Sla de instellingen op. Maak opnieuw verbinding met internet.

Aanbevolen: