Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Router

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Router
Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Router

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Router

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Met Een Router
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, April
Anonim

Een lokaal netwerk is een essentieel kenmerk van elk kantoor en moderne woning. Het lijkt erop dat afstemmingstechnologieën al lang bekend zijn, en het is moeilijk om hier verrassingen te verwachten. Als u de instructies strikt opvolgt, zal alles heel eenvoudig zijn en zullen er geen problemen zijn bij het opzetten van een lokaal netwerk met een router.

Een lokaal netwerk opzetten met een router
Een lokaal netwerk opzetten met een router

Het is nodig

router, computers

instructies:

Stap 1

De eerste prioriteit is het correct ontwerpen van het toekomstige netwerk. Dankzij een goed ontworpen structuur van het lokale netwerk is het mogelijk om de snelheid en functionaliteit van het systeem aanzienlijk te verhogen en verdere kosten voor de oprichting en daaropvolgende service te verlagen.

Stap 2

Om een lokaal netwerk tussen twee computers via een router op te zetten, is het allereerst nodig om elke computer een eigen naam te geven, terwijl de computers in dezelfde werkgroep moeten zitten. Voer hiervoor "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" uit. In het geopende venster selecteert u in de "Systeemeigenschappen" het tabblad "Computernaam", klikt u op de knop "Wijzigen" en voert u een naam naar keuze in en specificeert u een specifieke werkgroep. Na het voltooien van deze stappen, herstarten we de computer. Computers zouden standaard het ip-adres, subnetmasker, gateway en DNS-server automatisch van de router moeten ontvangen.

Stap 3

Open na het opnieuw opstarten het "Configuratiescherm" opnieuw en ga naar "Netwerkverbindingen". Selecteer in het geopende venster "Lokale verbindingseigenschappen". Nu moeten we het "TCP / IP Internet Protocol" configureren. Selecteer hiervoor opnieuw het configuratiescherm "Netwerkverbindingen", klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Local Area Connections" en selecteer "Eigenschappen". Vervolgens selecteren we "Internet Protocol TCP / IP" en gaan we naar de eigenschappen ervan. Klik op het tabblad "Algemeen" en klik op "Geavanceerd". Ga naar het tabblad "WINS" en selecteer "NetBios inschakelen via TCP / IP". Klik op OK en de configuratie is voltooid.

Aanbevolen: