Een Netwerk Opzetten Via Een Router

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Opzetten Via Een Router
Een Netwerk Opzetten Via Een Router

Video: Een Netwerk Opzetten Via Een Router

Video: Een Netwerk Opzetten Via Een Router
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Als je een goed lokaal netwerk wilt creëren, dat meerdere machines zal bevatten, dan is het zinvol om een router-router in te stellen. U kunt aan de hand van de onderstaande instructies leren hoe u het correct kunt instellen.

Een netwerk opzetten via een router
Een netwerk opzetten via een router

Het is nodig

  • router;
  • computers;
  • netwerk kabels.

instructies:

Stap 1

Sluit eerst alle kabels aan die nodig zijn voor gebruik. De router heeft verschillende kabelingangen - een daarvan is de hoofdingang, deze is meestal gemarkeerd met het WAN-label. Sluit de kabel van uw ISP aan op deze ingang.

Stap 2

Sluit de kabels van de computers die je wilt netwerken aan op de overige vrije ingangen. Gebruik voor de aansluiting conventionele gekrompen kabels.

Stap 3

Maak nu de nodige instellingen voor de router. In de frequentie van gevallen moet deze instelling handmatig worden gedaan, hoogstwaarschijnlijk zult u met dezelfde situatie worden geconfronteerd. Schrik niet, handmatige routerconfiguratie is niet zo eng als het op het eerste gezicht lijkt.

Stap 4

Ga om te configureren naar de webinterface van de router. Voer hiervoor het ip van de router in de browserregel in (die je kunt vinden in de documenten van je router). Meestal is dit 192.168.1.1.

Stap 5

Daarna wordt er om uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Voer de standaard login en het wachtwoord in (admin / admin). Ga daarna naar het instellingenmenu, waar u de basisinstellingen maakt.

Stap 6

Nu moeten we de werkingsmodus van de router selecteren. De router heeft verschillende modi:

Bridge - in deze modus geeft de router informatie door zichzelf, maar de instellingen moeten op elke computer afzonderlijk worden ingesteld. De Access Point-modus heeft dezelfde eigenschappen.

NAT - adresvertaalmodus, met zijn hulp worden alle computers op het netwerk door externe bronnen gezien als één computer met één adres. Binnen het netwerk krijgt elke computer een apart adres van dit systeem. Het voordeel van dit systeem is dat veel providers het aantal computers in het lokale netwerk beperken, en met zo'n systeem kun je het aantal computers maskeren, aangezien ze allemaal hetzelfde adres zullen hebben.

DHCP - in deze modus kan de router automatisch adressen distribueren naar alle computers in het netwerk. Het is het handigst als er veel computers op het netwerk zijn aangesloten, omdat het in dit geval problematisch zal zijn om op elke machine te configureren.

Stap 7

Nadat u de bedrijfsmodus van de router hebt geselecteerd, moet u het WAN en LAN configureren. LAN is een lokaal netwerk en WAN is extern. In hun instellingen is er in de regel niets ingewikkelds.

Stap 8

Als uw router een draadloze interface heeft, kunt u ook Wi-Fi configureren.

Geniet van je werk!

Aanbevolen: