Een Netwerk Opzetten Tussen Een Modem En Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Opzetten Tussen Een Modem En Een Computer
Een Netwerk Opzetten Tussen Een Modem En Een Computer

Video: Een Netwerk Opzetten Tussen Een Modem En Een Computer

Video: Een Netwerk Opzetten Tussen Een Modem En Een Computer
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Om verbinding te maken met DSL-internet, moet u de juiste modem aanschaffen en configureren. Met sommige modellen van deze apparaten kunt u meerdere computers combineren in één netwerk, waardoor ze toegang hebben tot internet.

Een netwerk opzetten tussen een modem en een computer
Een netwerk opzetten tussen een modem en een computer

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer een DSL-modem met het gewenste aantal Ethernet-kanalen en sluit deze aan op netstroom. Sluit de telefoonkabel met een splitter aan op de DSL-poort. Het is niet aan te raden om een directe verbinding te maken, omdat dit de snelheid van de internettoegang verlaagt. Sluit uw DSL-modem aan op uw computer. Gebruik hiervoor een netwerkkabel, waarvan de verschillende uiteinden verbonden zijn met de netwerkkaart van de computer en de ethernetpoort van het modem.

Stap 2

Schakel beide apparaten in en wacht tot ze zijn opgestart. Start een webbrowser en voer het IP-adres van uw DSL-modem in. Druk op de Enter-toets, wacht tot de interface voor modeminstellingen is geladen. Open het WAN-menu. Configureer de parameters van het netwerkapparaat.

Stap 3

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van uw ISP hebt gekregen. Vul in het MTU-veld de gewenste waarde in. Voer indien nodig het toegangspunt in. Zorg ervoor dat de DHCP- en NAT-functies zijn ingeschakeld. Dit maakt het gemakkelijker om de netwerkadapters van uw computers te configureren.

Stap 4

Klik op de knop Toepassen om de instellingen voor de DSL-modem op te slaan. Start uw netwerkapparatuur opnieuw op. Soms moet hiervoor de modem enkele seconden van het lichtnet worden losgekoppeld. Wacht tot uw DSL-modem volledig is geladen. Ga opnieuw naar het menu met de instellingen. Open het item Status en controleer de activiteit van de internetverbinding.

Stap 5

Probeer een willekeurige webpagina te openen om de internettoegang te testen. Als uw modem niet over de mogelijkheid beschikt om de DHCP-functie te gebruiken, opent u de lijst met netwerkverbindingen op uw computer. Ga naar de TCP/IP-eigenschappen van de netwerkadapter die op het modem is aangesloten.

Stap 6

Voer een willekeurig statisch IP-adres in. Vul de velden Standaardgateway en Voorkeurs-DSN-server in door het interne IP-adres van uw DSL-modem in te voeren. Sla de parameters van de netwerkkaart op en wacht op de netwerkupdate.

Aanbevolen: