Hoe Maak Je Een Server Vanaf Een Pc

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Server Vanaf Een Pc
Hoe Maak Je Een Server Vanaf Een Pc

Video: Hoe Maak Je Een Server Vanaf Een Pc

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: $50 Minecraft Server Computer | Step by Step Guide 2019 2023, Januari-
Anonim

Soms is het nodig om een ​​server op internet te maken van uw pc thuis. Dit kan te wijten zijn aan zowel de wens om uw site gewoon op "thuis"-hosting te plaatsen, en de noodzaak om sommige bestanden openbaar toegankelijk te maken. Ook worden servers vaak gemaakt door liefhebbers van videogames om op een specifieke computer in het netwerk te kunnen spelen. Maar een gameserver is veel gemakkelijker te maken dan een gewone.

Een server maken vanaf je pc is helemaal niet moeilijk
Een server maken vanaf je pc is helemaal niet moeilijk

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het maken van een server vanaf uw thuiscomputer, zijn er enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet je begrijpen dat een gewone pc niet erg geschikt is als server. Als u een populaire website op zo'n server host, zal het erg onhandig zijn voor gebruikers om deze te bezoeken, omdat de server erg traag zal zijn om te vertragen. Ten tweede heeft u een onbeperkt snel internetkanaal nodig. Ten derde moet u een statisch IP-adres voor uw computer aanschaffen bij uw ISP. Als u aan al deze vereisten hebt voldaan, kunt u beginnen met het maken van uw internetserver.

Stap 2

Er is een klein beetje software voor nodig, een reeks vaardigheden om het besturingssysteem af te stemmen en een dag of twee om het te maken. Om uw server te maken, moet u allereerst een serverbesturingssysteem op uw pc installeren. U kunt kiezen uit de volgende besturingssystemen: Windows Server 2003 of 2008, OpenSolaris, Apache, of zowat elke Linux. Het zal niet moeilijk zijn om de instellingen van een van deze besturingssystemen te begrijpen als u videozelfstudies hebt over het werken met het systeem of een gebruikershandleiding. Het kost je een paar uur (in het geval van Windows Server) of een dag of twee in het geval van Linux.

Stap 3

Nadat u het serverbesturingssysteem hebt geconfigureerd voor de parameters die u hebt geselecteerd, kunt u daar een website plaatsen, deze koppelen aan het IP-adres van uw computer, DNS configureren en/of de bestanden die nodig zijn om te downloaden op de computer plaatsen. Alles zal werken. Vergeet ook niet de e-mailclients en andere gerelateerde programma's die u nodig heeft, evenals de gebruikers van uw bron.

Populair per onderwerp