Zoeken Implementeren?

Inhoudsopgave:

Zoeken Implementeren?
Zoeken Implementeren?

Video: Zoeken Implementeren?

Video: Zoeken Implementeren?
Video: [Pod ii - 100] - ADT Graphs - Generiek be zoeken 2024, Mei
Anonim

Bij het ontwikkelen van algoritmen voor het oplossen van veel problemen, ontstaat vaak het probleem van het uitvoeren van het zoeken naar een bepaalde groep gegevens volgens gespecificeerde criteria. Bij het verkennen van een geordende of ongeordende reeks, kan het zoeken worden uitgevoerd met behulp van verschillende methoden. In het algemeen wordt, om het zoekprobleem op te lossen, een bepaalde data-array overwogen, waarin het nodig is om een bepaald element te vinden.

Zoeken implementeren?
Zoeken implementeren?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een bekend element in een gegevensarray te vinden, is door de waarden ervan te herhalen. Dit algoritme is optimaal voor kleine hoeveelheden informatie. De essentie ervan ligt in het doorlopen van een bekende gegevensreeks (array) en het vergelijken van elk element met de gewenste waarde. Als er een overeenkomst wordt gevonden, kan de zoekopdracht, afhankelijk van de opgegeven criteria, worden voltooid of worden voortgezet tot het einde van de array.

Stap 2

Ondanks de eenvoud van de implementatie van deze methode, is het gebruik ervan echter ongewenst in arrays die grote hoeveelheden informatie bevatten, aangezien dit de bronintensiteit van het algoritme aanzienlijk verhoogt. Om de zoekopdracht in dit geval te optimaliseren, is het beter om de waarden in de array vooraf te sorteren en de zoekalgoritmen te implementeren: door een binaire boom, door de Fibonacci-boom, door de extrapolatiemethode.

Stap 3

Gebruik bij het werken met een geordende array een efficiënter algoritme - de binaire zoekmethode. De essentie ervan ligt in het feit dat tijdens het opsommen van de grenzen van het interval elkaar naderen, waardoor het zoekgebied kleiner wordt. Vergelijk de waarde die u zoekt met het genummerde element van de array. Als het monster overeenkomt met het element, wordt het probleem als opgelost beschouwd. Als het gewenste item groter is dan het middelste element, moet verder worden gezocht in het deel van de array dat zich rechts van het middelste element bevindt (van het begin van de array tot het middelste element-1). Als de zoekopdracht kleiner is dan het middelste element, gaat de zoekopdracht verder in het deel van de array van het middelste tot het laatste element. Nadat een nieuw zoekgebied is bepaald, wordt het beschreven algoritme herhaald, waarbij overeenkomsten worden geïdentificeerd of het verwerkingsgebied wordt verkleind. Dit schema is correct voor een aflopende array.

Stap 4

Bijzondere problemen bij het vinden van het minimale of maximale element in een bepaalde reeks worden opgelost door het initiële element als het gewenste element toe te wijzen. Vervolgens wordt een opeenvolgende opsomming van de resterende waarden van de array uitgevoerd: de tweede met de eerste, de derde met de eerste, enz. Bij het vergelijken van de waarde die als standaard wordt genomen, wordt duidelijk of er een element in de array is dat meer overeenkomt met de gegeven voorwaarde (minimum of maximum). Als er een wordt gevonden, wordt deze al als standaard genomen en gaat de telling door vanaf de huidige positie tot het einde van de array. Hierdoor is de minimale (of maximale) waarde in deze groep het element dat het laatst als norm is erkend.

Aanbevolen: