Hoe De Half Life-server Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Half Life-server Te Starten
Hoe De Half Life-server Te Starten

Video: Hoe De Half Life-server Te Starten

Video: Hoe De Half Life-server Te Starten
Video: Half-Life 1 - Zombie Mod Server - zm_snow_basemix 2024, Mei
Anonim

Ongeveer tien jaar geleden uitgebracht, blijft de shooter Half-Life tot op de dag van vandaag relevant, voornamelijk vanwege de uitstekende netwerkcomponent. Helaas, ondanks het grote aantal actieve spelers, bestaan de meeste grote servers al lang niet meer: hun plaats wordt vervangen door kleine spelsessies gemaakt door fans.

Hoe de Half Life-server te starten
Hoe de Half Life-server te starten

instructies:

Stap 1

Installeer de HLDS Update Tool. Dit programma is gemaakt door de krachten van Valve zelf en stelt je in staat om de serverbestanden rechtstreeks te downloaden. Maak hiervoor een snelkoppeling naar het bestand HldsUpdateTool.exe, open de eigenschappen en voeg toe aan de regel met het uitvoerbare bestand: -command update –game valve -dir #, waarbij # het adres is waar HLDS is geïnstalleerd. Er verschijnt een console van het DOS-type, die de resultaten van de download toont, waarvan de duur alleen afhangt van de snelheid van uw internet.

Stap 2

Download van elk Metamod-forum dat aan het spel is gewijd. Dit door fans gemaakte hulpprogramma is nodig om een aantal noodzakelijke plug-ins op de server te installeren. Pak het archief met de bestanden uit naar het adres valveaddonsmetamod, vervang vervolgens in het bestand liblist.gam (in de directory klep) de regel gamedll "dllshl.dll" door gamedll "addonsmetamodmetamod.dll" - dit zal het programma activeren.

Stap 3

Kies plug-ins om op uw server te installeren. Er zijn er enorm veel op internet: met sommige kunt u objecten verplaatsen, andere introduceren een rolelement op de server en weer andere maken de toegang tot beheerdersrechten gemakkelijker. Een goed voorbeeld van het laatste type extensies is Amx Mod X, waarmee je veel spelnuances rechtstreeks vanuit het spel kunt besturen.

Stap 4

Configureer de server. Dit kan worden gedaan door het bestand sever.cfg in de klepmap te bewerken. Open het document met een teksteditor. U moet de hostnaam van de regel "Mijn server" wijzigen - voer de servernaam in tussen aanhalingstekens; onder de regel Tarieven instellen is er een lijst met wedstrijdparameters met numerieke waarden die vrij kunnen worden bewerkt, onder // cheat- en fun-modi vindt u de mogelijkheid om automatisch te richten en cheats in te schakelen.

Stap 5

Open de eigenschappen van de snelkoppeling hlds.exe. Voer de volgende parameters in de adresregel in: hlds.exe -console + sv_lan 0 -insecure -game valve -nomaster + maxplayers 21 + map de_dust + port 27015 + ip 255.255.255.255 + exec listip.cfg. Samenvattend kan dit worden geïnterpreteerd als "het starten van Half-life (game-klep) om 255.255.255.255:27015 (ip, port) op de_dust (map) voor 21 spelers (maxplayers) zonder steam-ondersteuning (nomaster) en zonder wachtwoord (onveilig) ". Sla wijzigingen op en start het spel met deze snelkoppeling.

Aanbevolen: