Een Windows 7-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een Windows 7-router Instellen
Een Windows 7-router Instellen

Video: Een Windows 7-router Instellen

Video: Een Windows 7-router Instellen
Video: Как настроить интернет на Windows 7. 2024, Mei
Anonim

Microsoft verbetert regelmatig zijn technologie door nieuwe besturingssystemen te publiceren. Een van de nieuwere versies, Windows 7, is zeer eenvoudig te gebruiken. Maar door de opkomst van nieuwe extensies, verschilt de interface van de vorige opties. Er zijn met name problemen met het configureren van de router.

Een Windows 7-router instellen
Een Windows 7-router instellen

instructies:

Stap 1

Controleer welke versie uw router is. Deze informatie is te vinden op de doos van het apparaat of op een sticker op de achterkant van de modem. Download daarna de nieuwste versie van de software voor de router van de officiële website van de fabrikant en pak het bestand uit in een map die voor u geschikt is. U bespaart uzelf dus onnodige problemen tijdens de installatie en zorgt voor een stabiele werking van het apparaat.

Stap 2

Klik op de knop "Start" en ga naar "Configuratiescherm". Selecteer "Netwerkcentrum" uit de lijst die in een nieuw venster wordt geopend. Zoek in het menu aan de linkerkant het gedeelte "Netwerkverbindingen beheren" en klik erop. Als je alles goed hebt gedaan, zal het Windows 7-besturingssysteem een venster weergeven waarin de beschikbare netwerkverbindingen worden weergegeven in de vorm van monitorpictogrammen.

Stap 3

Zorg ervoor dat het verbindingstype dat op uw computer wordt gebruikt, DHCP (dynamisch) is. Ga hiervoor naar de eigenschappen van de tot stand gebrachte netwerkverbinding. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen" helemaal onderaan in het contextmenu. Klik in het tabblad "Algemeen" eenmaal op het "Internet Protocol TCP / IP" en klik nogmaals op de actieve knop "Eigenschappen". In het geopende venster moet het item "IP automatisch verkrijgen" worden gemarkeerd. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met uw provider.

Stap 4

Controleer of de router correct is aangesloten op de computer. Eén kabel die in de kit zit, moet de computer en de router zelf verbinden via de LAN-poort, de andere, "provider", moet worden aangesloten op de WAN-connector. Sluit de voedingsadapter aan op een 220V stopcontact.

Stap 5

Open een browser en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Om dit adres te vinden, gaat u terug naar de map waar de beschikbare netwerkverbindingen worden weergegeven. Open het contextmenu op dezelfde tot stand gebrachte verbinding en selecteer "Status". Klik in het geopende venster op de knop "Details". De nummers die tegenover de woorden "Hoofdgateway" staan, zijn het gewenste adres.

Stap 6

Door op het IP-adres van de router te klikken, wordt u naar het configuratiescherm van het apparaat geleid. Eerst zal het systeem u vragen om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. U kunt deze informatie allemaal bekijken op dezelfde sticker aan de onderkant van de router. Vul de gegevens in en klik op "OK". Klik op de koppeling Tools naar de subsectie Firmware. En klik op de knop "Bladeren", specificeer de gedownloade updates en klik vervolgens op "Installeren". Schakel de router tijdens de installatie niet uit en druk als u klaar bent op de resetknop op het apparaat zelf en houd deze 15 minuten ingedrukt. De router is nu klaar om op Windows 7 te draaien.

Aanbevolen: