Hoe Computers Aan Te Sluiten Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Aan Te Sluiten Via Een Switch
Hoe Computers Aan Te Sluiten Via Een Switch

Video: Hoe Computers Aan Te Sluiten Via Een Switch

Video: Hoe Computers Aan Te Sluiten Via Een Switch
Video: Op zoek naar een netwerk switch? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van meerdere computers om verbinding te maken met internet is een zeer interessant proces. Je kunt namelijk heel veel opties bedenken voor zo'n lokaal netwerk. Laten we stilstaan bij de meest populaire voorbeelden.

Hoe computers aan te sluiten via een switch
Hoe computers aan te sluiten via een switch

Het is nodig

switch, netwerkkabels, netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Overweeg de mogelijkheden om een netwerk te maken met een switch (netwerkhub). In het eerste geval krijgen we een lokaal netwerk waarin alle computers toegang hebben tot internet, maar niet tegelijkertijd.

Stap 2

Sluit de internetverbindingskabel aan op de netwerkhub. Verbind alle computers op het lokale netwerk met hetzelfde apparaat. Stel uw internetverbinding in volgens de vereisten van uw ISP. Hoe het te doen - jij weet het het beste.

Stap 3

Voer dezelfde instellingen uit voor alle andere computers. Aangezien u niet vanaf meerdere computers tegelijk kunt inloggen, heeft slechts één van hen toegang tot internet. Het voordeel is dat u op elk moment de computer kunt wijzigen waarop de internetverbinding beschikbaar zal zijn.

Stap 4

Laten we nu eens kijken naar de optie om synchrone internettoegang te creëren vanaf alle computers in het netwerk. Naast de switch heeft u een extra netwerkkaart nodig (als deze niet beschikbaar is). Kies de krachtigste computer en installeer een tweede netwerkadapter in de systeemeenheid.

Stap 5

Sluit de internetkabel aan op de eerste netwerkkaart en sluit de tweede aan op de netwerkhub. Sluit andere laptops of computers aan op dit apparaat.

Stap 6

Stel een internetverbinding in op de eerste computer. Open de eigenschappen van deze verbinding en ga naar het menu "Toegang". Activeer het item zodat de rest van de computers in het netwerk deze internetverbinding kunnen gebruiken. De tweede netwerkadapter krijgt automatisch het IP-adres 192.168.0.1.

Stap 7

Open de netwerkverbindingsinstellingen op een andere computer. Ga naar TCP/IP-eigenschappen. Ga naar het veld "IP-adres". Voer 192.168.0.2 in. Druk tweemaal op Tab om naar het veld Standaardgateway te gaan. Voer 192.168.0.1 in, druk op Tab en vul dit veld op dezelfde manier in als het vorige.

Stap 8

Herhaal het algoritme beschreven in de zevende stap en vervang het laatste segment in het veld "IP-adres". Nu heb je vanaf alle computers tegelijk toegang tot internet. Houd er rekening mee dat de eerste pc moet zijn ingeschakeld.

Aanbevolen: