Hoe Twee Computers Op één Netwerkkabel Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Op één Netwerkkabel Aan Te Sluiten
Hoe Twee Computers Op één Netwerkkabel Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op één Netwerkkabel Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Computers Op één Netwerkkabel Aan Te Sluiten
Video: WINDOWS 10 : Verbind 2 pc samen met een LAN-kabel 2024, April
Anonim

Verbinding maken met internet is al lang geen zeldzaamheid meer en tegenwoordig zijn de meeste computers en laptops er op de een of andere manier mee verbonden. Maar wat te doen als er een tweede computer of laptop in huis verschijnt, die ook op het netwerk moet worden aangesloten, terwijl beide computers tegelijkertijd op internet moeten werken?

Hoe twee computers op één netwerkkabel aan te sluiten
Hoe twee computers op één netwerkkabel aan te sluiten

Het is nodig

Twee computers, netwerkkaart, switch of router, afhankelijk van de aansluitmethode, netwerkkabels van de gewenste lengte

instructies:

Stap 1

De eerste manier om twee computers via één kabel met elkaar te verbinden, is door een tweede "kanaal" van uw ISP te krijgen. In dit geval moet u een tweede contract afsluiten en een tweede netwerkinstellingenpakket ontvangen, allereerst een tweede IP-adres.

Stap 2

In dit geval wordt een switch gebruikt om de verbinding te organiseren, wat vaker een "switch" wordt genoemd. Als er een computer op het netwerk was aangesloten, verwijder dan de netwerkkabel uit de computer. Steek het in een van de connectoren op de schakelaar. Steek netwerkkabels in de andere twee connectoren, die vervolgens worden aangesloten op de netwerkkaarten van de computers. De voeding van de schakelaar moet worden aangesloten op een stopcontact.

Stap 3

Voer op de tweede computer in de netwerkverbindingsinstellingen het parameterpakket in dat van de provider is ontvangen. Hiermee is de installatie voltooid.

Stap 4

Laten we eens kijken naar de tweede verbindingsmethode, met behulp van een router, ook wel een "router" genoemd. Het voordeel van deze methode is dat het niet nodig is om een tweede kanaal van de aanbieder af te halen. Tegelijkertijd maken veel routers het mogelijk om een laptop aan te sluiten via een draadloze wifi-interface. naar de router volgens het hierboven beschreven schema.

Stap 5

Ga naar de pagina met routerinstellingen. Om dit te doen, moet u in de adresbalk van elke browser het adres van de instellingenpagina typen, bijvoorbeeld https://192.168.0.1. Welk adres moet worden gebruikt, staat in de instructies voor de router

Stap 6

Voer in het instellingenpaneel dat wordt geopend de benodigde parameters in, die u moet weten van uw provider of van degenen die deze bewerking al hebben uitgevoerd. Over het algemeen kan deze fase voor een onervaren gebruiker te moeilijk zijn, in welk geval u de hulp van een specialist moet gebruiken.

Aanbevolen: