Twee Pc's Verbinden Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Twee Pc's Verbinden Via Een Switch
Twee Pc's Verbinden Via Een Switch

Video: Twee Pc's Verbinden Via Een Switch

Video: WINDOWS 10 : Verbind 2 pc samen met een LAN-kabel 2022, November
Anonim

Om meerdere computers op een lokaal netwerk aan te sluiten, is het aan te raden een netwerkhub of switch te gebruiken. Meestal wordt deze verbinding gebruikt om gedeelde bronnen te configureren.

Twee pc's verbinden via een switch
Twee pc's verbinden via een switch

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - schakelaar.

instructies:

Stap 1

Als u slechts twee computers op een lokaal netwerk hoeft aan te sluiten, gebruik dan een netwerkkabel. Sluit hem aan op beide pc's en configureer de parameters van de netwerkadapters. Deze methode is niet geschikt als u computers met internet moet verbinden.

Stap 2

Koop een netwerkhub en steek deze in een stopcontact. Gebruik kabels om uw desktopcomputers op deze apparatuur aan te sluiten. Sluit de internettoegangskabel aan op een vrije LAN-connector.

Stap 3

Zet de eerste computer aan. Maak en configureer een internetverbinding. Voer nu de gedetailleerde configuratie van de opties voor delen uit. Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Netwerk en internet". Open het menu Netwerkcentrum en selecteer Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.

Stap 4

Selecteer een actief netwerkprofiel, bijvoorbeeld thuis, en activeer het item "Netwerkdetectie inschakelen" door het vakje ernaast aan te vinken. Zoek het item "Toegang tot gedeelde mappen" en schakel het in. Dit is nodig om wijzigingen aan te kunnen brengen in openbare bestanden terwijl u vanaf een andere computer werkt. Schakel wachtwoordbeveiligd delen uit.

Stap 5

Voer dezelfde instellingen uit op de tweede computer. Houd er rekening mee dat er slechts één computer met internet kan worden verbonden. Als je synchrone toegang tot het netwerk nodig hebt, vervang dan de switch door een router of sluit een ander contract af met providers.

Stap 6

Als u een printer of MFP op een van uw computers hebt aangesloten, moet u delen voor dit apparaat instellen. Dit maakt het voor u gemakkelijker om de printer te gebruiken en u hoeft geen bestanden te kopiëren voordat u gaat afdrukken. Sommige MFP's kunnen worden aangesloten op een switch. Hierdoor is het apparaat niet gebonden aan een specifieke pc, die moet worden ingeschakeld om de printer zichtbaar te maken op het netwerk.

Populair per onderwerp