Een Server Op Een Computer Instellen In

Inhoudsopgave:

Een Server Op Een Computer Instellen In
Een Server Op Een Computer Instellen In

Video: Een Server Op Een Computer Instellen In

Video: Een Server Op Een Computer Instellen In
Video: $50 Minecraft Server Computer | Step by Step Guide 2019 2024, Mei
Anonim

In sommige situaties kunt u, om een thuisnetwerk te creëren waarin meerdere computers tegelijk toegang hebben tot internet, het gebruik van complexe dure apparatuur doen. U hoeft alleen uw computer als server te configureren.

Hoe een server op een computer in te stellen
Hoe een server op een computer in te stellen

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welke computer als server op uw netwerk zal fungeren. Het moet krachtig genoeg zijn zodat het niet zwaar wordt beïnvloed door de belasting die ontstaat door de distributie en transmissie van internetverkeer. Als op deze computer slechts één netwerkkaart is geïnstalleerd, koop dan een extra vergelijkbaar apparaat.

Stap 2

Sluit de gekochte netwerkadapter aan op de geselecteerde computer. Sluit deze adapter nu met een netwerkkabel aan op de netwerkkaart van een andere computer. Configureer nu deze netwerkadapter zodat andere computers er via internet toegang tot hebben. Open de eigenschappen van deze netwerkkaart. Selecteer het Internet Protocol TCP / IPv4 en klik op de knop Eigenschappen.

Stap 3

Voer 155.155.155.1 in het veld "IP-adres" in. Laat de rest van de velden in dit menu ongewijzigd. Sla de adapterinstellingen op.

Stap 4

Maak en configureer een internetverbinding op deze computer. Gebruik hiervoor uiteraard een andere netwerkkaart. Open de eigenschappen van de nieuwe verbinding en ga naar het menu "Toegang". Vink het vakje aan naast het item 'Sta toe dat deze internetverbinding wordt gebruikt door andere computers op het lokale netwerk'. Geef in de volgende paragraaf het netwerk op waartoe de tweede netwerkadapter behoort.

Stap 5

Hiermee is de serverconfiguratie op de computer voltooid. Wijzig nu de parameters van de netwerkkaart van de computer die op deze pc is aangesloten. Open de eigenschappen van de netwerkverbinding en ga naar het configureren van het TCP / IPv4-protocol.

Stap 6

Rekening houdend met de waarde van het IP-adres van de servercomputer, voert u de volgende cijfers in de vereiste items van het menu dat wordt geopend in:

- 155.155.155.2;

- 255.255.0.0;

- 155.155.155.1;

- 155.155.155.1;

- 155.155.155.1.

Stap 7

Sla de instellingen voor dit menu op. Zorg ervoor dat de computer toegang heeft tot internet.

Aanbevolen: