Hoe Een D-link Dir 615-router In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een D-link Dir 615-router In Te Stellen
Hoe Een D-link Dir 615-router In Te Stellen

Video: Hoe Een D-link Dir 615-router In Te Stellen

Video: Hoe Een D-link Dir 615-router In Te Stellen
Video: D-Link DIR-615 настройка wi-fi роутера 2024, April
Anonim

Na aanschaf van een router, ongeacht het model, stellen gebruikers vaak de vraag: "Hoe verbinding maken en configureren?" Er zijn twee opties: bel een specialist en betaal er geld voor, of sluit hem zelf aan. Voor de laatste optie moet je duidelijk de installatie-instructies volgen om schade aan de router te voorkomen.

Hoe een D-link dir 615-router in te stellen
Hoe een D-link dir 615-router in te stellen

Wat moet u weten voordat u een router instelt?

Voordat u uw router instelt, moet u bij uw ISP navragen welk type netwerkprotocol wordt gebruikt. Als het type netwerkverbinding Dynamisch IP is, worden de instellingen voor de router automatisch bepaald, als Statisch IP - u alle parameters bij de provider moet controleren, zoals: IP-adres, gateway, subnetmasker. Er zijn ook PPPoE- en PPTP-protocollen, hun configuratie komt erop neer dat de gebruiker alleen de login en het wachtwoord hoeft in te voeren, wat is voorgeschreven in het contract met de provider.

D-link dir 615 router installatie-instructies

Het eerste dat u nodig hebt om de router te configureren, is om D-link aan te sluiten op de oplader en deze aan te sluiten op de computer waarop de verbinding wordt geconfigureerd. Voor deze procedure heeft u de kabel nodig die bij de router is geleverd. U moet het met het ene uiteinde aansluiten op de connector van de netwerkkaart van de computer en het andere op de router, op een van de 4 poorten met het label LAN. Daarna sluit je de internetkabel op de router aan op de connector met de naam WAN of Internet.

Nadat u verbinding heeft gemaakt, moet u het internet en het draadloze netwerk op uw computer configureren. Om dit te doen, moet u een browser openen, waar u in de adresbalk - 192.168.0.1 invoert en op Enter drukt, met dit netwerkadres kunt u naar de instellingen van de router zelf gaan. Maar eerst moet u de autorisatie doorlopen, voor D-link dir 615 in de regel - "Login" schrijft u "Admin", in de regel - "Wachtwoord" hoeft u niets te schrijven.

Na autorisatie verschijnt een venster waarin u hieronder op de knop "Handmatige internetverbinding instellen" moet klikken, waarmee u naar de volledige lijst met instellingen voor de internetverbinding kunt gaan. In dit venster moet u allereerst de modus selecteren waarin de router wordt aangesloten, dit hangt af van het type netwerkprotocol van de provider.

Als de provider het "PPPoE"-protocol gebruikt en automatisch een lokaal IP-adres ontvangt, selecteert u in het gedeelte "Mijn internetverbinding" PPPoE-verbinding en Dynamische IP-modus. Vul vervolgens de velden in: "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord" - login en wachtwoord uit de overeenkomst met de internetprovider, "Verifieer wachtwoord" - herhaal het ingevoerde wachtwoord, "MTU" met een waarde van 1472, en klik op de " Clone MAC Address" knop. Selecteer in de verbindingsmodus "Connect mode select" "Always on" voor een permanente verbinding. Na alle bewerkingen moet u de instellingen opslaan met de knop "Instellingen opslaan" en wachten tot de router opnieuw is opgestart.

Als de provider het gegevensoverdrachtprotocol - PPtP (VPN) gebruikt, dan is het verschil in de verbinding met het PPPoE-protocol dat u in het veld "Mijn internetverbinding" de PPtP (VPN) -instelling moet selecteren en in de voorwaarden van de login en het wachtwoord voer de gebruikersnaam en een wachtwoord in voor autorisatie in het netwerk van de provider. De rest van de stappen zijn vergelijkbaar met het PPPoE-protocol.

De provider kan ook statische of dynamische IP-adresverwerving gebruiken. Als het statisch is, moet u de modus "Statisch IP" selecteren in het veld "Adresmodus". In deze modus moet u alles specifiek met de provider verduidelijken en het door de provider verstrekte IP-adres, subnetmasker, gateway, DNS-adres, gebruikersnaam en wachtwoord in het netwerk van de provider in de daarvoor bestemde velden invullen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is natuurlijk door het adres dynamisch te bepalen. Om dit te doen, selecteert u eenvoudig de modus "Dynamisch IP" in het veld "Mijn internetverbinding", klikt u op de knop "MAC-adres klonen" en slaat u de instellingen op.

Wat het verbindingstype ook is, na het opslaan van de instellingen en het opnieuw opstarten van de router, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, vervolgens naar het gedeelte "Netwerk- en internetverbindingen", naar het tabblad "Netwerkverbindingen" en controleren of het lokale netwerk verbinding is actief…

Nadat u verbinding hebt gemaakt met internet, moet u de beveiliging van het draadloze netwerk configureren. Ga in de routerinstellingen naar het tabblad "Wireless Settings" en klik onderaan op "Manual Wireless Network Setup". Stel vervolgens de naam van het draadloze netwerk in het veld "Naam draadloos netwerk" in, zoek in het item "Kanaalbreedte" naar "Auto 20/40 MHz". De volgende velden die moeten worden ingevuld, zijn verantwoordelijk voor netwerkbeveiliging. Selecteer in het veld "Beveiligingsmodus" "WPA - Persoonlijk" en voer in de regel "Pre-Shared Kay" de draadloze netwerksleutel in (minimaal 8 cijfers / letters).

Na het invoeren van het wachtwoord is het noodzakelijk om alle instellingen op te slaan door op de knop "Instellingen opslaan" te klikken.

Wacht 15 seconden en de router is geconfigureerd, nu kun je de routerkabel loskoppelen van de computer en wifi gebruiken.

Om verbinding te maken met een draadloos netwerk, moet u op het pictogram van de draadloze verbinding in de vorm van een histogram in de taakbalk klikken, de gemaakte verbinding selecteren in het venster dat verschijnt en op de knop "Verbinden" klikken. Daarna is de installatie voltooid, nu kunt u Wi-Fi gebruiken.

Als er een fout is gemaakt bij het configureren van de router, dan kan dit worden gecorrigeerd. Het is noodzakelijk om op de "RESET"-knop achter de router te drukken, waarmee u alle instellingen kunt resetten en de procedure opnieuw kunt starten.

Je moet een sterk wachtwoord kiezen van minimaal 8 karakters, het is aan te raden zowel alfabetische als numerieke karakters op te nemen zodat een buitenstaander het niet kan gebruiken.

Aanbevolen: