Meerdere Vensters Openen

Inhoudsopgave:

Meerdere Vensters Openen
Meerdere Vensters Openen

Video: Meerdere Vensters Openen

Video: Meerdere Vensters Openen
Video: Werken met meerdere vensters 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen vereist de gebruiker dat er meerdere mappen tegelijkertijd op de computer zijn geopend, dat er meerdere programma's actief zijn of dat er meerdere documenten in één toepassing zijn geopend. Om dit te bereiken, moeten verschillende stappen worden ondernomen.

Meerdere vensters openen
Meerdere vensters openen

instructies:

Stap 1

Als u met een map en de bijbehorende submap moet werken, configureert u de juiste instellingen. Gebruik de Start-knop of de Windows-toets om het Configuratiescherm te openen, selecteer het onderdeel Mapopties in de categorie Vormgeving en thema's. U kunt ook een willekeurige map openen en "Mapopties" selecteren in het menu "Extra". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt. Stel in de groep "Bladeren door mappen" de markering in tegenover "Elke map openen in een apart venster". Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster Mapopties. Verplaats de cursor naar de eerste map en klik met de linkermuisknop op het pictogram. Herhaal vervolgens de stap voor de volgende map.

Stap 3

Als het programma voorziet in het gelijktijdig openen van meerdere documenten, wordt elk document in een nieuw venster geopend. In dit geval heeft een dergelijk venster de bedieningsknoppen "Minimaliseren", "Maximaliseren" en "Sluiten". Gebruik ze op dezelfde manier alsof u met mappen werkt. Om een document te openen in het menu Bestand, gebruikt u de opdracht Openen zo vaak als er bestanden (documenten) zijn die u in de toepassing wilt openen.

Stap 4

Om meerdere applicaties of één programma tegelijk te laten draaien, klik je zo vaak als nodig is op het icoon(tje) van de gewenste applicatie(s). Als mappen of programma's uitgevouwen worden weergegeven, gebruikt u de sneltoets alt="Afbeelding" en Tab om tussen de mappen te schakelen.

Stap 5

Om het venstergebied te minimaliseren, klikt u in de rechterbovenhoek van de knop in de vorm van twee overlappende vierkanten. Om vensters op het beeldscherm zo te rangschikken dat u er gemakkelijk in kunt werken, verplaatst u de cursor naar de titel van het venster, drukt u op de linkermuisknop en sleept u het venster terwijl u deze ingedrukt houdt naar het gebied dat u wilt nodig hebben. Laat de muisknop los.

Stap 6

Om de grootte van het venster te optimaliseren, verplaatst u de cursor naar een van de randen. Wanneer de cursor verandert in een dubbelzijdige pijl, sleept u de omtrek van het venster in de gewenste richting terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Als u de positie van vensters op het scherm wilt rangschikken, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u een van de opties in het contextmenu: "Windows van boven naar beneden", "Cascadevensters" enzovoort.

Aanbevolen: