Hoe Meerdere Op één Foto Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Meerdere Op één Foto Te Plaatsen
Hoe Meerdere Op één Foto Te Plaatsen

Video: Hoe Meerdere Op één Foto Te Plaatsen

Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2022, November
Anonim

Door meerdere foto's op één achtergrond te verzamelen, kunt u een kleurrijke collage krijgen die vertelt over interessante gebeurtenissen of uw hobby's. Om zo'n foto te maken, moet je de foto's bijsnijden, het formaat ervan wijzigen, ze opmaken met een laagstijl en een inscriptie. Dit kan allemaal in Photoshop.

Hoe meerdere op één foto te plaatsen
Hoe meerdere op één foto te plaatsen

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - foto's.

instructies:

Stap 1

In één collage kun je foto's verzamelen die verenigd zijn door een gemeenschappelijk thema: een gebeurtenis of een object. De uiteindelijke foto ziet er interessanter uit als deze zowel algemene als grote plannen bevat. Een hoogwaardige foto is geschikt als achtergrond, waarin geen details zijn die de aandacht trekken. Het kan een eentonig landschap zijn, bloemen of bladeren in close-up.

Stap 2

Neem een ​​stuk papier dat overeenkomt met de beeldverhouding van de achtergrondafbeelding en teken de geschatte locatie van de afbeeldingen. Om een ​​collage te maken, volstaat één grote foto, die de sfeer van de hele compositie bepaalt, en vier tot vijf extra foto's. Ze kunnen kleiner worden gemaakt dan de hoofdafbeelding.

Stap 3

Gebruik de optie Openen van het menu Bestand om de toekomstige collage-achtergrond in Photoshop te laden en er een sjabloon van te maken, waarin u vervolgens de rest van de afbeeldingen vervangt. Om dit te doen, ontgrendelt u de geladen afbeelding met de optie Laag van achtergrond in de groep Nieuw van het menu Laag. Door op de knop Laagmasker toevoegen in het onderste gedeelte van het lagenpalet te klikken, voegt u een masker toe aan de achtergrondafbeelding.

Stap 4

Schakel het gereedschap Rechthoekig selectiekader in de modus Toevoegen aan selectie in en selecteer de gebieden waar de afbeeldingen worden ingevoegd. Als u overweegt om geen rechthoekige afbeeldingen te gebruiken, maar ronde of ovale, selecteert u de Elliptical Marquee Tool. Gebruik indien nodig de optie Raster van de groep Weergeven van het menu Beeld om het raster in te schakelen, wat zal helpen om de geselecteerde selecties gelijkmatig te positioneren.

Stap 5

Ga naar het laagmasker en vul het met zwart in de geselecteerde gebieden. Dit kan worden gedaan met behulp van het gereedschap Emmertje.

Stap 6

Als extra decoratie voor de afbeelding past u een lijn toe om de afbeeldingen van de achtergrond te scheiden. Gebruik de optie Lijn in de groep Laagstijl van het menu Laag om de stijlopties te openen en de positie, breedte en kleur van de lijn aan te passen.

Stap 7

Gebruik de optie Plaatsen van het menu Bestand om de afbeeldingen te laden waaruit de collage in het document wordt samengesteld. Voor elke afbeelding die op deze manier wordt geopend, past u de optie Slim object toe in de groep Rasteren van het menu Laag.

Stap 8

Sleep de foto's met de muis onder de achtergrondafbeeldingslaag. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de afbeeldingen te verplaatsen zodat de fragmenten die voor de collage zijn bedoeld, verschijnen in de transparante vensters die door het masker op de achtergrond zijn gemaakt. Verklein of roteer indien nodig de foto met de optie Vrije transformatie van het menu Bewerken. Als delen van dezelfde afbeelding zichtbaar zijn onder verschillende transparante achtergrondgebieden, wis dan de overtollige gebieden van de afbeelding met het gummetje.

Stap 9

Voeg een bijschrift toe aan de collage. Als het gereedschap Horizontale tekst is ingeschakeld, klikt u op de plaats in de afbeelding waar de tekst zal beginnen en voert u het bijschrift in. Selecteer voor de letterkleur de lijnkleur die op de achtergrond is toegepast.

Stap 10

Sla de collage op als een jpg-bestand met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Populair per onderwerp