Excel-documenten Afdrukken Print

Inhoudsopgave:

Excel-documenten Afdrukken Print
Excel-documenten Afdrukken Print

Video: Excel-documenten Afdrukken Print

Video: Excel-documenten Afdrukken Print
Video: Excel Print Options, Tips and Tricks Tutorial 2024, Mei
Anonim

Documenten verzenden om af te drukken vanuit de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel heeft bijna geen functies in vergelijking met bijvoorbeeld een vergelijkbare bewerking in de tekstverwerker Microsoft Office Word. Misschien is het enige verschil dat Excel-boeken worden samengesteld uit tabbladen, die elk op meerdere pagina's kunnen worden afgedrukt.

Excel-documenten afdrukken print
Excel-documenten afdrukken print

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de printer klaar is voor gebruik, dat wil zeggen dat hij is ingeschakeld, is voorzien van papier en toner en is aangesloten op uw computer via een netwerk, LPT of USB-poort.

Stap 2

Start de spreadsheet-editor en laad het document dat u wilt afdrukken erin. Ga naar het tabblad "Pagina-indeling" en gebruik de bedieningselementen in de opdrachtgroepen "Pagina-instelling" en "Aanpassen" om de meest geschikte marges, paginarichting, afdrukgebied en andere instellingen te selecteren. Als u op het kleine pictogram in de rechterhoek naast de namen van de opdrachtgroepen klikt, wordt hetzelfde venster geopend met meer gedetailleerde instellingen.

Stap 3

Gebruik de sneltoets ctrl + f2 om het voorbeeldvenster in te schakelen en de resultaten te zien van het wijzigen van de afdrukinstellingen. Als u van plan bent meerdere pagina's op één zijde van elk afgedrukt vel af te drukken, klik dan op het pictogram in de rechterhoek tegenover de naam van de opdrachtgroep "Bladparameters" en selecteer in het geopende venster de volgorde waarin de pagina's moeten worden op het blad worden afgedrukt.

Stap 4

Als de opties voor het plaatsen van tabellen op de pagina zijn ingesteld, drukt u op ctrl + p. Vink in de sectie "Afdrukken" het vakje "hele boek" aan als u alle bladen van het Excel-document met de geselecteerde instellingen wilt afdrukken. Als u denkt dat er andere instellingen nodig zijn voor tabellen van andere bladen, laat dan een vinkje achter in het vakje "Geselecteerde bladen".

Stap 5

Wijzig de waarde in het veld Aantal exemplaren als u meerdere exemplaren van het document wilt afdrukken. In de vervolgkeuzelijst "Naam" kunt u een andere printer selecteren als degene die Excel heeft geselecteerd niet bij u past. Als de gewenste printer niet in deze lijst staat, zoek deze dan op via het dialoogvenster dat wordt opgeroepen door op de knop "Printer zoeken" te klikken.

Stap 6

Klik op OK en Excel voegt het document toe aan de afdrukwachtrij van de printer.

Aanbevolen: