Hoe Het Programma Te Minimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Te Minimaliseren
Hoe Het Programma Te Minimaliseren

Video: Hoe Het Programma Te Minimaliseren

Video: Hoe Het Programma Te Minimaliseren
Video: Windows 10: hoe een app installeren en verwijderen 2024, Mei
Anonim

Programma's, applicaties, widgets, plug-ins - dit is wat de computer vult met de mogelijkheid om de functies uit te voeren die nodig zijn voor een bepaalde persoon. Met al het verschil en de verscheidenheid aan programma's, hebben ze allemaal een aantal gemeenschappelijke functies die uw werk nog comfortabeler maken.

Hoe het programma te minimaliseren
Hoe het programma te minimaliseren

instructies:

Stap 1

Vaak is het nodig om meerdere applicaties tegelijkertijd te draaien. Maar er zijn programma's die automatisch uitbreiden naar volledig scherm, waardoor de toegang tot de desktop en andere applicaties wordt verdoezeld en geblokkeerd. In dergelijke gevallen moet u meestal het programma sluiten, naar het bureaublad gaan, een ander inschakelen en het eerste opnieuw starten. Deze optie is niet erg handig. Er is een manier waarop u zelfs een "niet-samengevouwen" toepassing kunt minimaliseren.

Stap 2

Bij het opstarten wordt elke applicatie op twee plaatsen weergegeven: direct op het bureaublad, in de vorm van de programmawerkruimte, en in het "Start"-paneel, in de vorm van een applicatiepictogram. Er zijn drie manieren om een dergelijk programma te minimaliseren. Door op de overeenkomstige knop in het programmavenster te klikken. Deze knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van het toepassingsvenster. Het is uiterst links en heeft een "-" teken erop. Ook worden programma's geminimaliseerd door op het programmapictogram in het menu Start te klikken. Als u hierop drukt, wordt de toepassing geminimaliseerd. Als u nogmaals drukt, wordt het programmavenster vergroot. Bovendien kunt u de toepassing minimaliseren via het contextmenu. Klik met de rechtermuisknop in het bovenste deel van het programmavenster, in het menu dat wordt geopend, selecteer "Minimaliseren", nadat u op de toepassing hebt geklikt, wordt deze geminimaliseerd.

Stap 3

Gebruik de systeemsneltoets "Alt + Tab" om een applicatie op volledig scherm te minimaliseren. Met deze combinatie kunt u snel schakelen tussen alle geopende vensters op uw computer. Houd de Alt-toets ingedrukt terwijl u op de Tab-toets drukt. Op dit moment verschijnt er een klein venster in het midden van het scherm, waarin pictogrammen van alle geopende vensters en actieve programma's worden weergegeven. Druk op de tab-toets om de cursor naar het gewenste programma te verplaatsen en laat de knoppen los. Daarna zal het geselecteerde programma zich ontvouwen. Afgezien van toepassingen, kan deze sneltoets games minimaliseren.

Aanbevolen: