Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: hoe schakel je de webcam en de microfoon uit [privacy] 2022, December
Anonim

Het uitschakelen van de microfoon die in een laptop of webcam is ingebouwd, is vaak moeilijk, vooral in gevallen waarin het stuurprogramma ervoor samen met de software op het moederbord is geïnstalleerd. De microfoon kan in ieder geval worden uitgeschakeld, het hangt allemaal af van de configuratie van de computer.

Hoe de ingebouwde microfoon in een laptop uit te schakelen
Hoe de ingebouwde microfoon in een laptop uit te schakelen

Het is nodig

  • - toegang tot het bedieningspaneel;
  • - externe microfoon.

instructies:

Stap 1

Ontdek de configuratie van uw computer met betrekking tot de aansluiting van de webcam en microfoonapparaten die in de laptop zijn ingebouwd. U kunt dit online doen door gedetailleerde beoordelingen van de specificaties voor uw apparaatmodel te lezen.

Stap 2

Als de microfoon en de camera dezelfde kabel hebben om op het moederbord aan te sluiten, hoef je deze alleen samen los te koppelen. Ga hiervoor naar apparaatbeheer in de eigenschappen van het menu "Deze computer" op het hardwaretabblad of met behulp van de sneltoets Win + PauseBreak.

Stap 3

Zoek uw audio- en video-opnameadapter in de hardwarelijst die verschijnt en schakel deze uit met behulp van het rechtsklikmenu. In dit geval wordt de microfoon ook gedempt. Als de apparaten verschillende aansluitdraden hebben, zoek dan een apart audio-opnameapparaat en koppel dit apart los.

Stap 4

Sluit de externe microfoon aan op de juiste aansluiting op de geluidskaart van uw laptop. Controleer daarna of het ingebouwde apparaat is uitgeschakeld, omdat dit in de meeste gevallen standaard gebeurt. Ga daarna naar het beheer van geluiden en audioapparaten in het configuratiescherm van de computer en selecteer de hardware-instellingen voor het standaard opnemen van audio in het vervolgkeuzemenu op het bijbehorende tabblad.

Stap 5

Selecteer een externe microfoon als standaardapparaat als dit niet automatisch is gedaan. Let op als de interne microfoon is gedempt, maar alleen na het toepassen van de gewijzigde instellingen. Als het nog steeds werkt, zet u het volume op het minimum.

Stap 6

Als uw microfoon is ingebouwd in de verwijderbare webcam, schakelt u deze eenvoudig uit of past u de instellingen aan in het hulpprogramma dat is geïnstalleerd met het apparaatstuurprogramma voor bedieningsfuncties.

Populair per onderwerp