Hoe De Videokaart In Het BIOS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In Het BIOS Uit Te Schakelen
Hoe De Videokaart In Het BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Uit Te Schakelen
Video: How to Disable an Integrated Graphics Card 2024, Mei
Anonim

Een bepaald deel van moederborden heeft ingebouwde videoadapters. Vooral vaak zijn dergelijke apparaten te vinden op mobiele computers. Om volledig gebruik te maken van uw pc, moet u de juiste actieve hardware kiezen.

Hoe de videokaart in het BIOS uit te schakelen
Hoe de videokaart in het BIOS uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de onnodige videoadapter te deactiveren met behulp van de functies van de systeemkaartfirmware. Zet uw pc aan. Open het BIOS-menu door op de gewenste functietoets te drukken.

Stap 2

Verken de beschikbare items in het geopende menu. Open het tabblad Extra opties en ga naar het item Priority Video Card. Selecteer de gewenste videoadapter en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Open de lijst met geïnstalleerde videokaarten. Markeer het apparaat dat moet worden uitgeschakeld met de cursor. Stel de parameter hiervoor in op Uitschakelen. Ga naar het hoofdvenster van het BIOS-menu. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

In een situatie waarin u altijd de geïntegreerde videochip moet gebruiken, kunt u de discrete kaart het beste fysiek loskoppelen. Zet uw computer uit. Haal de kabel van de systeemeenheid uit het stopcontact.

Stap 5

Open het blokhuis door de gewenste muur te verwijderen. Zoek een discrete videokaart. Koppel het apparaat los van de monitor door de juiste kabel los te koppelen. Gebruik uw vingers om de vergrendeling in te drukken en de hardware te verwijderen. Vergeet niet om de monitorkabel aan te sluiten op de video-uitgang op uw moederbord.

Stap 6

Zet de computer aan en controleer de functionaliteit van de geïntegreerde videochip. Als de apparatuur niet automatisch wordt gedetecteerd, zal het display geen afbeelding weergeven. Sluit in dit geval de discrete kaart opnieuw aan op de computer.

Stap 7

Open het BIOS-menu en stel de prioriteit in voor de geïntegreerde videoadapter. Koppel de discrete kaart los. Herhaal de procedure om dit apparaat te verwijderen. Als u problemen ondervindt bij het invoeren van het besturingssysteem, selecteert u de VGA-modus met een resolutie van 640x480. Werk vervolgens de stuurprogramma's voor de geïntegreerde videokaart bij.

Stap 8

Deze procedure kan ook worden uitgevoerd in de veilige modus van Windows. Om te voorkomen dat het beschreven probleem optreedt, verwijdert u vooraf de stuurprogramma's van de discrete videokaart.

Aanbevolen: