Een Programma Schrijven In Kladblok

Inhoudsopgave:

Een Programma Schrijven In Kladblok
Een Programma Schrijven In Kladblok

Video: Een Programma Schrijven In Kladblok

Video: Een Programma Schrijven In Kladblok
Video: maak een programma met kladblok 2024, Mei
Anonim

Kladblok is een eenvoudige teksteditor. Het wordt gebruikt om documenten in.txt-indeling te scannen. U kunt Kladblok starten door op "Start" te klikken. Selecteer "Programma's" en "Accessoires". Het kan tekst afdrukken, webpagina's maken en zelfs kleine virussen. Heeft iemand ooit gedacht dat een goed programma kan worden gemaakt in een eenvoudig notitieblok?

Een programma schrijven in Kladblok
Een programma schrijven in Kladblok

Het is nodig

Personal computer, notebookset

instructies:

Stap 1

Om een programma te maken, moet u Kladblok starten. Voer vervolgens de vereiste gegevens in, schrijf de vereiste tekst. Het hangt af van wat je wilt creëren. Als dit document een webpagina wordt, vul dan alles in de html-editor in.

Stap 2

Voer bijvoorbeeld mspaint in. Sla het document op onder een willekeurige naam. Klik op "Bestand" en "Opslaan als …" U hoeft alleen het juiste formaat te kiezen. In de "Bestandsnaam" schrijf je de naam, en in plaats van.txt, voeg je het formaat in dat je nodig hebt (html, in ons geval.bat.) Open het aangemaakte bestand. Het kan nu alles schrijven wat je wilt. In plaats van "mspaint" Taskmgr-taskmanager enzovoort, dat wil zeggen, het hangt allemaal af van welk programma je wilt maken.

Stap 3

In Kladblok kan platte tekst een programma worden als je er het juiste formaat voor kiest. Open Kladblok en schrijf de volgende programmacode:

dim a, b, c

a = inputbox (“Tijd voor timer invoeren”)

c = inputbox (“Voer een bericht in voor de timer”)

msgbox "Timer loopt"

b = een * 1000 * 60

wscript.sleep b

sms-box c.

Sla uw document op in.vbs-indeling. Dat is alles, u kunt uw programma uitvoeren.

Stap 4

Nadat u de tekst voor het programma hebt geschreven, is het belangrijkste om deze in het juiste formaat of de juiste extensie op te slaan. Kladblok openen. Voer de volgende programmatekst in:

echo uit

titelcalculator

: begin

cls

stel expr = "0" in

set / een antwoord = 0

set / p expr = "Voer uitdrukking in:"

set / een antwoord =% expr%

echo Antwoord:% antwoord%

pauze

ga beginnen

Stap 5

Sla dit bestand op met de extensie.bat of.cmd. U kunt het woord "help" invoeren op de opdrachtregel. Daar zie je de beschikbare commando's. Voer voor syntaxis "help /?" in op de regel. Als er geen extensie beschikbaar is, opent u een opdrachtprompt en gebruikt u een opdracht zoals [type con]. Om de tekst in de console op te slaan, drukt u op de volgende combinatie: “Enter en Ctr + Z”. Dus Kladblok kan ook programma's maken, zij het niet zo groot en complex. Gewoonlijk worden programma's met de extensie *.bat *.cmd, *.vbs opgeslagen in Kladblok.

Aanbevolen: