Een Bestand Maken Met Kladblok

Inhoudsopgave:

Een Bestand Maken Met Kladblok
Een Bestand Maken Met Kladblok

Video: Een Bestand Maken Met Kladblok

Video: Een Bestand Maken Met Kladblok
Video: HTML 5 - Webpagina aanmaken met behulp van kladblok 2024, Mei
Anonim

Kladblok is een programma in het Windows-besturingssysteem dat is ontworpen om tekstbestanden te maken met de extensie ".txt" die geen duidelijke opmaak hebben (bijvoorbeeld het instellen van de alinea, inspringing, paginagrootte, enz.). Kladblok-tekstbestanden kunnen op verschillende manieren worden gemaakt.

Een bestand maken met Kladblok
Een bestand maken met Kladblok

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om een tekstbestand te maken via Kladblok, moet u eerst het programma zelf openen. Open hiervoor het menu Start. Beweeg de muiscursor daarin over de regel "Alle programma's" en selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Standaard". Klik in de lijst met standaardprogramma's eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Kladblok".

Stap 2

Na het starten van het programma verschijnt er een Kladblok-venster voor je met een leeg tekstbestand, dat je meteen kunt wijzigen als je het nodig hebt (typ de tekst die je nodig hebt of kopieer het uit andere tekstbestanden).

Stap 3

Als u een leeg bestand met de extensie ".txt" moet maken, klikt u in het Kladblok-venster op de knop "Bestand" in de linkerbovenhoek van het scherm. Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Opslaan". Een venster voor het opslaan van een bestand wordt voor u geopend, waarin u de locatiedirectory, de bestandsnaam en het formaat moet opgeven. Nadat u alle benodigde gegevens over het bestand hebt opgegeven, klikt u op de knop "Opslaan".

Stap 4

Er is nog een andere manier om een Kladblok-bestand te maken. Om het te implementeren, opent u de map die u nodig hebt, waarin het toekomstige tekstbestand zich moet bevinden. Klik vervolgens eenmaal met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de geselecteerde map. Beweeg de cursor over de regel "Maken" in het actieselectiemenu dat verschijnt. Selecteer in de vervolgkeuzelijst met bestandstypen de regel "Tekstdocument". Daarna verschijnt er een tekstbestand met de extensie ".txt" in de map van uw keuze, die u direct kunt hernoemen. Om dit bestand te wijzigen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop.

Aanbevolen: