Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken In Photoshop
Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Werken In Photoshop

Video: Hoe Te Leren Werken In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners | de Basis van Photoshop | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een professionele grafische editor die is ontworpen voor commercieel gebruik in drukwerk en webdesign. Om de mogelijkheden van Photoshop op professioneel niveau onder de knie te krijgen, is natuurlijk meer dan een maand training nodig. Deze editor kan echter ook op alledaags niveau worden gebruikt: met het programma kun je een foto corrigeren, zelfs voor iemand die geen serieuze Photoshop-vaardigheden heeft.

https://arttopia.ru/wp-content/uploads/2012/12/kak-nauchitsya-rabotat-v-fotoshope
https://arttopia.ru/wp-content/uploads/2012/12/kak-nauchitsya-rabotat-v-fotoshope

Hulpmiddelen in Photoshop

Bij het starten van Photoshop ziet de gebruiker een grijs veld en veel onbegrijpelijke menu's. Wees niet ongerust: het is niet moeilijk om hun functies op het minimumniveau te begrijpen.

De werkbalk bevindt zich aan de linkerkant van het scherm. Als u de muisaanwijzer over een van deze tools beweegt, verschijnt er een tooltip met de naam ervan. De functies van sommige van deze gereedschappen zijn duidelijk uit hun naam: Potlood en Penseel zijn bijvoorbeeld ontworpen om te tekenen, met het gereedschap Bijsnijden kunt u een kader bijsnijden en de Eraser is het elektronische equivalent van een gewone gum.

Het doel van de andere tools zal moeten worden geleerd. De toverstaf en lasso worden bijvoorbeeld gebruikt om moeilijke gebieden te markeren. De Clone Stamp en de Retoucheerpenseel zijn hulpmiddelen die onmisbaar zijn voor het retoucheren van foto's: met hun hulp kunt u eenvoudig onnodige elementen of defecten verwijderen.

Voor elk van deze gereedschappen kun je verschillende instellingen kiezen, bijvoorbeeld de diameter van de borstel of de kracht van de impact van een bepaald gereedschap. De gewenste waarde kan worden ingesteld in het instellingenmenu.

Denk niet dat de mogelijkheden van Photoshop worden beperkt door de functies in de werkbalk. Een enorme reeks handige functies is "verstopt" in het bovenste horizontale menu van het programma.

Lagen gebruiken

Een belangrijke en zeer handige functie van Photoshop is de mogelijkheid om met lagen te werken. Lagen in Photoshop zijn als over elkaar heen geplaatste transparante glazen. De kunstenaar kan op deze glazen schilderen, ze afwisselend over elkaar heen leggen, waardoor het mogelijk wordt te zien hoe de elementen van de afbeelding met elkaar worden gecombineerd. Als sommige delen van de afbeelding niet bij de kunstenaar passen, kan hij een van de glazen eruit trekken of verplaatsen zonder de hele afbeelding opnieuw te doen.

Zo werken lagen in Photoshop, alleen hebben ze veel meer mogelijkheden. De gebruiker heeft dus de mogelijkheid om het transparantieniveau van de lagen te wijzigen, met één muisklik kunt u een kopie maken van een reeds voltooide laag of een van de kenmerken ervan wijzigen.

Een beetje oefenen: rode ogen verwijderen

Zelfs deze informatie is voldoende om een foto met Photoshop te verbeteren. Een veelvoorkomend probleem waar beginnende fotografen bijvoorbeeld mee te maken hebben, zijn rode ogen, wat vaak voorkomt bij het gebruik van de ingebouwde flitser.

Om het rode-ogeneffect te verwijderen, moet u de foto die moet worden gecorrigeerd in de editor openen. Om dit te doen, sleept u de afbeelding naar een geopend Photoshop-venster. De afbeelding wordt geopend in de werkruimte van de editor. Daarna moet u in de werkbalk het gereedschap Rode ogen selecteren. Als alternatief kunt u op de letter "j" op het toetsenbord drukken - deze sneltoets activeert ook het vereiste gereedschap.

Nadat u deze tool hebt geselecteerd, verandert de muiscursor in een kruis. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is dit kruis over de rode ogen te bewegen en meerdere keren op de linkermuisknop te klikken. Rode ogen probleem opgelost!

Aanbevolen: